Забуваєте про важливі речі? 4 види діяльності, які ефективно покращують пам'ять
Забуваєте про важливі речі? 4 види діяльності, які ефективно покращують пам'ять

Забуваєте про важливі речі? 4 види діяльності, які ефективно покращують пам'ять

Ейдетичну пам'ять мають не всі, тому запам'ятовувати важливі речі буває складно, особливо в літньому віці. Проте покращити пам'ять можна. Щоб розвиватися, мозок повинен залишатися активним І вирішувати максимально складні завдання.

У цій статті OBOZ. UA розповість, які заняття та практики покращують якісно пам'ять.

Фізичні вправи для розвитку когнітивних здібностей

Дослідження показують, що відсутність фізичних навантажень підвищує ризик погіршення когнітивних здібностей і розвитку дегенерації.

Щоб пам'ять працювала, необхідно стежити за рівнем своїх мозкових здібностей. Ось чому такі важливі щоденні фізичні тренування.

Це не обов'язково мають бути інтенсивні тренування у спортзалі. Бадьора ходьба, танці, плавання або будь-які інші заняття, що базуються на русі, однаково ефективні.

Забуваєте про важливі речі? 4 види діяльності, які ефективно покращують пам'ять

Вивчення нової мови для зміцнення пам'яті

Оскільки складні завдання – найкраще тренування для мозку, почніть із вивчення нової мови.

Це може здатися незвичним і таким, що виходить за рамки зони комфорту, але складна мета кидає виклик вашому мозку. У результаті пам'ять стає більш функціональною, а мозок вчиться сприймати нові моделі та звикає до багатозадачності.

Навчання грі на музичних інструментах для збільшення обсягу сірої речовини

Ще одне заняття, яке створює виклик для мозку – навчання грі на музичних інструментах.

Дослідження показують, що спроба опанувати навички гри на інструментах, збільшують обсяг сірої речовини в різних областях мозку та зміцнює зв'язки між ними. Такі заняття покращують вербальну пам'ять, просторове мислення, візуально-моторну координацію та здатність до обробки інформації.

Медитація для зниження маркерів дегенерації

Медитація знімає стрес і позитивно впливає на діяльність мозку, знижуючи маркери дегенерації, а також покращує робочу та довготривалу пам'ять.

Раніше OBOZ. UA розповідав про ефективні вправи для покращення пам'яті.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader