Як прибрати свербіж від укусу комара: засоби, які завжди під рукою
Як прибрати свербіж від укусу комара: засоби, які завжди під рукою

Як прибрати свербіж від укусу комара: засоби, які завжди під рукою

З приходом теплої погоди, особливо активізуються комарі.

З приходом весни активізуються всякі паразити. Зокрема це стосується і комарів, які не просто кусають, а й залишають свої укуси на шкірі, а з ними і неприємний виснажливий свербіж.

За даними Health, коли комар кусає, він залишає після себе трохи слини, яка містить білки, які ваш організм сприймає як небажаних зловмисників. Ваша імунна система виробляє гістамін - сполуки, які спричиняють свербіж, запалення і набряк. Природно, щойно вас вкусить комар, вам захочеться дізнатися, що робити, якщо вкусив комар і дуже сильно свербить?

Що знімає свербіж від комариних укусів

  1. Лід або холод
  2. Крем від свербежу
  3. Засоби від алергії
  4. Олія Меліси
  5. Гель

Ви можете спробувати різні методи лікування і домашні засоби, які допоможуть полегшити свербіж, наприклад, спиртові натирання і креми з мелісою. Інші засоби, наприклад, вівсяні ванни або оцет, можуть виявитися не настільки ефективними. Читайте далі, щоб дізнатися, які методи лікування ефективні та як тримати комах подалі, щоб запобігти новим укусам.

Про видання Health

Health було засновано 1981 року як видання, присвячене здоровому способу життя жінок. Відтоді журнал Health розширився і тепер охоплює інформацію про здоров'я і благополуччя для всіх і щорічно охоплює понад 120 мільйонів осіб.

Місія редакції - інформувати та надати точну й корисну інформацію про здоров'я.

1. Заморозити свербіж

Ви можете використовувати пакет із льодом, щоб полегшити свербіж. Охолодження шкіри може заспокоїти свербіж за рахунок взаємодії з іонним каналом, пов'язаним із нервовими закінченнями в шкірі.

2. Нанести крем від свербежу

Інший варіант - застосовувати засоби місцевого призначення, такі як безрецептурний лосьйон з каламіном або крем з гідрокортизоном, відповідно до інструкцій на етикетці. Продукти, що містять інгредієнти місцевого анестетика, такі як лідокаїн або бензокаїн, можуть виявитися корисними, надаючи знеболювальну дію.

Однак не всі креми від свербежу підходять кожному. Поговоріть із лікарем, перш ніж використовувати продукти гідрокортизону для маленьких дітей, оскільки вони можуть спричинити побічні ефекти, такі як затримка росту і збільшення ваги.

3. Прийняти антигістамінні препарати

Щоб швидко позбутися безлічі укусів, які сверблять, спробуйте безрецептурні антигістамінні препарати, що не викликають сонливості. Антигістамінні препарати запобігають зв'язуванню гістаміну з гістаміновими рецепторами. Цей процес допомагає зменшити свербіж і набряк.

4. Спробувати крем з Мелісою

Як перевірений часом рослинний засіб спробуйте нанести на укуси крем, що містить ефірні олії меліси. Ефірні олії меліси мають протизапальну дію, можуть допомогти в загоєнні і можуть знизити ризик зараження.

5. Нанести гель після укусу

Ці типи гелів допомагають позбутися укусів комах, отруйного плюща, дуба і сумаха. Гелі після укусів призначені для зняття подразнення і свербіння шкіри.

Які засоби від укусів комарів не варто використовувати?

Незважаючи на передбачувані переваги, вам не слід використовувати певні засоби, щоб полегшити свербіж від укусів комарів. Дослідження щодо їх використання під час лікування укусів комарів обмежені або недоступні.

Хоча деякі домашні засоби від укусів комарів, як-от мед, вівсянка та алое вера, можуть допомогти зменшити запалення шкіри, вони далеко не такі ефективні в боротьбі зі свербінням порівняно з іншими засобами від укусів комарів.

Джерело матеріала
loader
loader