Українці масово готуються до блекауту: продаж зарядних станцій злетів
Українці масово готуються до блекауту: продаж зарядних станцій злетів

Українці масово готуються до блекауту: продаж зарядних станцій злетів

Від початку року попит на зарядні станції та інші альтернативні джерела живлення в Україні зріс утричі. Таким чином українці відреагували на посилені обстріли енергетичної інфраструктури з боку Росії.

Так, з кінця березня попит на зарядні станції та інші альтернативні джерела живлення зріс у 2,5-3 рази порівняно з початком року, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Причому найбільший попит на такі товари – у регіонах, найбільш постраждалих від обстрілів.

Зокрема найчастіше зарядні станції та павербанки купують на Харківщині, Одещині, Миколаївщині, Львівщині, Дніпропетровщині та у деяких центральних регіонах. У західних регіонах такі товари теж купують, але менше і, зокрема, для того, щоб передати їх на схід.

Водночас системи накопичення енергії та генератори є менш популярними, аніж взимку 2022-2023 років, коли відключення світла відбувалися по всій країні. Частково це можна пояснити тим, що тоді на ринку царювала паніка, під час якої більшість покупців задовольнила свої потреби. Крім того, нині ціни на зарядні станції помітно знизилися, а торгівельні мережі стимулюють попит акціями.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко вже закликав українців готуватися до будь-яких сценаріїв щодо атак на енергосистему. Саме тому він радить перестрахуватися й купити генератори та повербанки.

Раніше OBOZ.UA вже повідомляв, що в експертному середовищі прогнозують початок відключень та обмеженнями споживання електроенергії у другій половині липня та в серпні. З цього приводу у Київській міській держадміністрації радять запастися водою та продуктами, що довго не псуються без холодильника і не потребують електроенергії для приготування. Наприклад, консерви, сушене та в'ялене м'ясо, сублімовані каші, локшину та супи, хлібці, печиво, сухарі;сухофрукти, горіхи;шоколад, цукерки;енергетичні батончики.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader