Євген Нищук повідомив, що знову отримав повістку на фронт, але буде заброньований
Євген Нищук повідомив, що знову отримав повістку на фронт, але буде заброньований

Євген Нищук повідомив, що знову отримав повістку на фронт, але буде заброньований

На початку повномасштабного вторгнення Росії нинішній директор Національного академічного драмтеатру ім. Івана Франка Євген Нищук став добровольцем, а пізніше мобілізувався до лав ЗСУ. Він в інтерв'ю LB.ua розповів, що отримав нову повістку і буде заброньований.

Нищук розповів, що на початку повномасштабного вторгнення Росії став добровольцем і «пройшов київську кампанію в добробаті». Після цього у квітні 2022 року потрапив на Миколаївщину у групу аеророзвідки.

- Там уже не можна було залишатися у статусі добровольця, тому мобілізувався. Далі служив на Миколаївсько-Херсонському напрямку в частині Сил спеціальних операцій. Фактично моя спеціальність — аеророзвідка, а за записом у військовому квитку - стрілець-зенітник. Узимку 2023 року був уже на Чернігівщині, потім на Сумщині, - розповів Нищук.

У травні 2023 року Президент Володимир Зеленський призначив Нищука головою Комітету з Національної премії імені Тараса Шевченка. Через це у 2024-му його перевели до Києва.

- Зараз, в обставинах призначення, ще й за сімейними обставинами переведений у запас: у мене двоє маленьких дітей, з ними є ситуація. Є і третій, але він уже великий. А демобілізації в нас узагалі нема — от у мене вже нова повістка, на кінець вересня, - повідомив Нищук.

Він додав, що театр Франка має можливість забронювати 50% складу, і його забронюють.

  • 3 квітня цього року Євгена Нищука призначили на посаду генерального директора - художнього керівника Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.
  • Український актор та захисник Євген Нищук зізнався, що переведений у запас після призначення на посаду художнього керівника Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.
Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader