Бронювання працівників Glovo та Visa скасовують: Мінекономіки відреагувало на скандал
Бронювання працівників Glovo та Visa скасовують: Мінекономіки відреагувало на скандал

Бронювання працівників Glovo та Visa скасовують: Мінекономіки відреагувало на скандал

Ця новина викликала резонанс у суспільстві

У четвер, 16 травня, нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Федієнко заявив, що Міністерство економіки України забронювало на 6 місяців військовозобов'язаних працівників компаній Glovo, Visa, ТОВ "Корт", ТОВ "Агрі Чейн" та ДП "ССМ". Проте через резонанс у суспільстві міністр економіки Юлія Свириденко скасувала наказ.

Про це вона повідомила у Facebook. Свириденко написала, що рішення стосовно кожної компанії буде прийматись окремо.

"З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, аби вона відповідала вимогам час і потребам бізнесу", — написала Свириденко.

Вона пояснила, як ці компанії опинились змогли отримати економічну бронь. Вони звернулись до Міністерства цифрової трансформації та, за оцінками відомства, були визначені як критично важливі за наступними показниками:

  • відсутність заборгованості по єдиному соціальному внеску (ЄСВ);
  • наявність резидентства "Дія. Сіті";
  • рівень зарплат.

Після цього списки військовозобов’язаних відправляються у Генштаб для перевірки. На основі цих даних Мінекономіки приймає рішення.

Зазначимо, що з перелічених компаній лише одна працює на українську армію. Це ТОВ "Корт". Компанія проєктує легку бронетехніку, займається модернізацією та ремонтом бронетранспортерів, а також виготовляє антидронові системи та засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Теги за темою
Мінекономіки
Джерело матеріала
loader
loader