Суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів у деталях, як зробити смачні українські спагетті з різного борошна та особливим, насиченим соусом.
Інгредієнти:
- 500 г жовтих томатів
- 30-40 г часнику
- 50 г білого вина
- Олія, гострий перчик, сіль
- 220 г пшеничного борошна
- 60 г кукурудзяного борошна
- 140 г газування
Приготування:
Надріжте томати і обдайте їх окропом на 30-40 секунд, потім перекладіть їх у крижану воду, щоб зняти шкірку, і наріжте великими кубиками, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
На сковороді розігрійте масло, додайте багато часнику, що січеться, і обсмажте його на слабкому вогні, поки не з'явиться аромат, близько хвилини, не даючи йому змінити колір.
Додайте винний оцет, потім нарізані томати і тушкуйте їх на середньому вогні близько 15 хвилин. Посоліть і додайте гострий перчик до смаку. Наприкінці додайте свіжі трави (чебрець, орегано, базилік).
"Мастер Шеф" Ярославський додає, для приготування "ручних" спагетті змішайте пшеничне і кукурудзяне борошно, додайте газовану воду, замісіть тісто, залиште його на 20-30 хвилин, потім розкотіть тонкі джгути, щоб вони нагадували спагетті.
Відваріть спагетті в добре підсоленій воді 3-4 хвилини, потім додайте їх в соус і прогрійте хвилину-півтори. При необхідності додайте трохи води, в якій варили спагетті, щоб вийшов соус.
Додайте олію, перевірте на сіль та спеції. Подавайте з моцарелою, бурою або страчателлою. Можна посипати пармезаном, радить "Мастер Шеф" Ярославський.
Соус можна зберігати у холодильнику до тижня. Ви також можете додати цибулю для солодкого смаку соусу або починати смажити на кубиках бекону для більш насиченого смаку. Замість "ручних" спагетті можна використовувати будь-які інші види макаронних виробів.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославського.