Кілька легких розтяжок для полегшення болю в зап'ясті під час набору тексту
Кілька легких розтяжок для полегшення болю в зап'ясті під час набору тексту

Кілька легких розтяжок для полегшення болю в зап'ясті під час набору тексту

Робота за комп'ютером цілий день означає, що ваші руки та зап'ястя перебувають у постійному русі. Розтягування зап'ясть допомагає запобігти травмам, а регулярне згинання зап'ястя полегшити біль у зап'ясті.

Ми зібрали для вас кілька простих вправ для зап'ястя, які можна робити в будь-який час. Однак, якщо у вас є запалення, важливо проконсультуватися з лікарем, перш ніж виконувати будь-які вправи на розтяжку.

Стиснення тенісного м'яча - найпростіша розтяжка для зап'ястя

Тримайте тенісний м'яч у долоні. Стискайте і розтискайте м'яч настільки сильно, наскільки це можливо. Якщо під час стискання м'яча болять зап'ястя або пальці, зменшіть тиск.

Стисніть і утримуйте м'яч кілька секунд. Відпустіть м'яч і повторіть те саме розтягування іншою долонею.

Розтяжка в молитовній позі: утримуйте цю позу близько 30 секунд

Покладіть долоні разом у молитовній позі так, щоб лікті торкалися один одного. Руки повинні бути перед обличчям, а долоні торкатися одна одної від долоні до ліктя.

Зчепивши долоні разом, опустіть руки до пояса, повільно розводячи лікті в сторони. Затримайтеся в цій позі приблизно на 30 секунд. Відпустіть руки і повторіть 10 разів.

Почніть обертати зап'ястями, витягнувши руку вперед

Витягніть одну руку перед собою. Спрямуйте пальці вниз, поки не відчуєте розтягнення. Тепер іншою рукою потягніть руку до тіла. Затримайтеся в такому положенні на кілька секунд.

Потім спрямуйте пальці до стелі, поки не відчуєте розтягнення. Іншою рукою потягніть підняту руку до тіла. Затримайтеся в такому положенні на кілька секунд.

Вправа на віджимання та розгинання великого пальця

Вправа на поштовх: стисніть кулак з піднятим великим пальцем. Створіть опору в руці, щоб великий палець не рухався. Вільною рукою відтягніть великий палець назад. Затримайтеся в цьому положенні.

Вправа на витягування: стисніть кулак з піднятими великими пальцями. Натисніть між м'язами кисті і великими пальцями так, щоб великий палець не рухався. Вільною рукою просуньте великий палець вперед. Утримуйте позу.

Раніше OBOZ.UA пояснював, як запобігти появі болю в попереку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader