Українка Ольга Харлан здобула "срібло" на Кубку світу
Українка Ольга Харлан здобула "срібло" на Кубку світу

Українка Ольга Харлан здобула "срібло" на Кубку світу

Українська спортсменка Ольга Харлан здобула срібні нагороди на етапі Кубка світу з фехтування на шаблях у болгарському Пловдіві. Це завершальні змагання перед Олімпійськими іграми, йдеться у заяві Національного олімпійського комітету та національної олімпійської збірної України.

- Наша олімпійська чемпіонка розпочала виступ в основній сітці змагань із перемоги над "нейтральною" спортсменкою з країни-агресорки Ганною Смирновою (15:8). Харлан принципово не знизала руку суперниці як на торішньому чемпіонаті світу, так і зараз. Після цього українка впевнено взяла гору над трьома суперницями - італійками Елоїзою Пассаро (15:7) і Росселлою Грегоріо (15:5), а також американкою Елізабет Тартаковський (15:8). У півфіналі Харлан у напруженому протистоянні перемогла дворазову чемпіонку світу (2022, 2023) з Японії Місакі Емурой (15:13). Однак у фіналі поступилася першим номером світового рейтингу FIE француженці Сарі Бальзер (8:15), - розповіли в комітеті.

У НОК зазначили також, що чергова медаль Кубка світу стала 33-ю у кар'єрі Ольга Харлан. А вже в неділю Харлан воює за нагороди командних змагань.

  • Минулого року українка на старті першості планети впевнено здолала росіянку Смирнову. Однак після поєдинку вона відмовилася від традиційного ритуалу – рукостискання. Після росіянка вимагає дискваліфікувати Харлан. Судді її протест відхилили, але організатори змагань все ж таки дискваліфікували Харлан.
  • А нещодавно президент НОК Вадим Гутцайт заявив, що Національний олімпійський комітет розробляє протокол поведінки українських спортсменів із атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі.
Теги за темою
Спорт
Джерело матеріала
loader
loader