Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом торта, якому сама давала назву та привернула увагу процесом приготування.
Інгредієнти для тесту:
- 1 яйце
- 100 г меду
- 100 г вершкового масла
- 1/2 склянки цукру
- 125 г обсмажених та подрібнених волоських горіхів
- 11 г розпушувача
- 2 склянки борошна
Для крему:
- 1 л сметани 20% чи грецького йогурту 10%
- 2 ст. л. какао-порошка
- 1 склянка цукру
Для глазурі:
- 400 г червоної смородини
- 2 ст. л. сахара
- 1 год. л. якщо-якщо
- 50 мл води
Приготування:
У великій мисці змішати яйце, мед, вершкове масло та цукор до отримання однорідної маси, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Додати подрібнені волоські горіхи і розпушувач, добре перемішати.
Поступово додавати борошно, продовжуючи перемішувати, до отримання пружного тіста. Розділити тісто на 4 частини, загорнути у плівку та охолодити протягом 30-40 хвилин.
"Мастер Шеф" Литвинова додає далі розігріти духовку до 180°C. Розкачати кожну частину тіста між двома аркушами пергаменту до товщини близько 5 мм. Вирізати отвір діаметром 3-4 см у центрі кожного коржа. Випікати коржі на листі до золотистого кольору, близько 10-12 хвилин. Остудити.
Збити сметану, какао-порошок та цукор до отримання однорідної маси.
Зібрати торт: покласти перший корж на блюдо, рівномірно нанести на нього частину крему. Повторити з коржами і кремом, що залишилися.
Приготувати глазур: проварити смородину у воді, додати цукор та агар-агар, варити ще 1-2 хвилини. Остудити та перебити блендером. Полити торт глазур'ю та прикрасити свіжими фруктами, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.