ЗСУ стабілізували лінію фронту на півночі Харківської області, – Синєгубов
ЗСУ стабілізували лінію фронту на півночі Харківської області, – Синєгубов

ЗСУ стабілізували лінію фронту на півночі Харківської області, – Синєгубов

Про це сказав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону, передає 24 Канал.

Яка зараз ситуація в регіоні

Ворожі війська намагалися просуватись на Липецькому та Слобожанському напрямках, однак ЗСУ зупинили спроби росіян.

Лінія фронту на півночі стабілізована. Не допущено просування ворога по Липецькому напрямку, так само і по Слобожанському напрямку,
– повідомив Синєгубов.

Очільник Харківської ОВА додав, що наразі українські військові продовжують бойові дії за місто Вовчанськ, де лінія фронту фактично проходить по річці Вовча.

Окупанти намагаються там просуватись, однак успіх не мають, а навпаки. Наші воїни відбивають будинок за будинком, вулицю за вулицею у цьому населеному пункті,
– наголосив Синєгубов.

За його словами, спроба росіян швидко захопити північ зазнала невдачі через ефективні дії ЗСУ.

Останні новини про наступ на Харківщині

  • Володимир Зеленський повідомив, що за результатами цього тижня ЗСУ зміцнили свої позиціїна півночі Харківської області. Крім того, глава держави додав, що росіянам не вдається досягнути поставленого завдання – розтягнути українські сили по лінії фронту.
  • Наразі лінія фронту проходить за 50 кілометрів від Харкова. Втім, харків'яни не збираються тікати з рідного міста й пристосовуються жити в умовах "повсякденного геноциду" Росії.
  • Західні журналісти повідомляють, що українське військове керівництво очікувало наступу Росії та завчасно перекинуло до кордону війська. ЗСУ були таємно передислоковані до кордону на Харківщині за кілька днів до наступу.
  • В Інституті вивчення війни зазначили, що російське командування поставило захоплення Вовчанська як одну з ключових тактичних цілей першої фази наступу. Аналітики припускають, що наступна фаза наступальної операції росіян вже з Вовчанська може бути способом просунутися до Великого Бурлука.
Теги за темою
Новини України Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader