Червону вишиванку для Усика львівські майстрині створили за два тижні
Червону вишиванку для Усика львівські майстрині створили за два тижні

Червону вишиванку для Усика львівські майстрині створили за два тижні

Червону вишиванку, в якій боксер Олександр Усик вийшов на церемонію зважування перед боєм проти Тайсона Ф'юрі, створили майстрині зі Львова у рекордні для такої роботи терміни - два тижні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресреліз бренду MARYLU by Nazarchuk, який створив унікальну сорочку.

«Ми дізналися, що у давнину козаки перед важливим боєм одягали саме червоний колір. Тож наша вишиванка стала для Усика ще й переможною! Недарма, червоний - це колір сили духу, що надає сил і контролює емоції», - зазначили дизайнерки Марʼяна та Марта Назарчук.

Червону вишиванку для Усика львівські майстрині створили за два тижні - Фото 1

На передній частині вишиванки для Усика - вишивка чорними нитками зі слов’янським орнаментом «Алатир» - символ Бога-Творця. Він означає абсолютний баланс, гармонію й рівновагу. На спині сорочки - вишитий портрет українського військовополоненого Олександра Мацієвського, якого окупанти розстріляли після слів "Слава Україні!", і вірш, який йому присвятив Усик: «Слава Україні - за такі слова кулю ти отримав і тебе нема, але пам’ять вічна, воїне, тобі, ти за неньку рідну, ворогів давив. Показав ти силу, силу ЗСУ, так Героям слава, а тобі в раю».

Червону вишиванку для Усика львівські майстрині створили за два тижні - Фото 2

«Кожен українець знає історію Героя, якого зображено на цьому портреті. Але за кордоном - таких одиниці. Тому ми й створили цю вишиванку для Олександра Усика, щоби весь світ дізнався про українського воїна Олександра Мацієвського», - кажуть майстрині.

Червону вишиванку для Усика львівські майстрині створили за два тижні - Фото 3

Найближчим часом дизайнерки планують передати вишитий портрет Олександра Мацієвського матері Героя.

Як повідомляв Укрінформ, у Саудівській Аравії 19 травня Олександр Усик у 12-раундовому протистоянні здолав британця Тайсона Ф'юрі. Українець об’єднав титули та став першим в історії абсолютним чемпіоном світу у суперважкій вазі в епоху чотирьох головних поясів.

Фото надані брендом MARYLU by Nazarchuk

Джерело матеріала
loader
loader