Neuralink шукає добровольця для другого мозкового імплантату після проблем з першим пацієнтом
Neuralink шукає добровольця для другого мозкового імплантату після проблем з першим пацієнтом

Neuralink шукає добровольця для другого мозкового імплантату після проблем з першим пацієнтом

Проблеми з імплантом

Варто зауважити, що на ймовірність таких ускладнень раніше вказували лікарі ще до операції, повідомляє 24 Канал. Вони висловлювали занепокоєння щодо ризиків, пов'язаних з недостатньою прозорістю компанії. Також з'ясувалося, що і Neuralink, і федеральні регулятори знали про ризик зміщення контактів перед тим, як розпочати імплантацію.

Попри ці попередження, Neuralink на чолі зі співзасновником Ілоном Маском продовжила процедуру. Першого пацієнта, Ноланда Арбо, паралізованого чоловіка, запевнили, що турбуватися про негативні наслідки, які спостерігалися у деяких піддослідних мавп, не потрібно.

Пошук другого пацієнта

Ілон Маск оголосив на своїй сторінці в X, що Neuralink приймає заявки на другого учасника для свого кібернетичного імплантату мозку Telepathy, який, як стверджується, дозволяє керувати телефонами і комп'ютерами за допомогою лише думок.

Як чип Neuralink вплинув на життя першого пацієнта

  • Арбо, який став паралізованим після нещасного випадку під час дайвінгу в 2016 році, спочатку виявив значне поліпшення своєї здатності взаємодіяти з технологіями після імплантації. Він навіть може грати у відеоігри, такі як Mario Kart і Civilization VI.
  • Однак досвід не обійшовся без невдач. Арбо описав емоційні труднощі, пов'язані з втратою функціональності, коли дроти від'єдналися: "Було дуже, дуже важко відмовитися від усіх тих дивовижних речей, які я міг робити", – сказав Арбо.
  • Відтоді Neuralink скоригувала свій алгоритм, щоб відновити деякі функції для Арбо, хоча довгостроковий успіх імплантату залишається невизначеним.
  • Попри це, Арбо залишається оптимістом і висловив зацікавленість у продовженні програми та отриманні у майбутньому покращеної версії імпланту. "Я хотів би вдосконалитися. Сподіваюся, вони внесуть мене в список", – сказав він.
Теги за темою
Ілон Маск Техно Ґаджети
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader