"Щирі співчуття": європейські лідери висловилися щодо загибелі Раїсі
"Щирі співчуття": європейські лідери висловилися щодо загибелі Раїсі

"Щирі співчуття": європейські лідери висловилися щодо загибелі Раїсі

Подумки та у молитвах з родинами загиблих

Представники Європейської дипломатії не залишились остороньзагибелі президента Ірану Ібрагіма Раїсів авіакатастрофі. Так свої щирі співчуття висловив глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель, президент Польщі Анджей Дуда та президент Європейської ради Шарль Мішель.

Про це свідчать їхні офіційні звернення та публікації у соцмережах. Зауважимо, що польський лідер навіть порівняв смерть Раїсі з загибеллю президента Польщі у 2010 році внаслідок падіння літака у російському Смоленську.

Анджей Дуда зазначив, що був "глибоко вражений" повідомленням про смерть Ібрагіма Раїсі та урядової делегації в авіакатастрофі. За його словами, Польща "розуміє" почуття Ірану щодо "раптової втрати".

"Небагато народів мають такі трагічні сторінки у своїй історії. Але нам, полякам, яких у 2010 році жахливо вразила катастрофа польського урядового літака в російському Смоленську, знайоме відчуття шоку і порожнечі, що залишається в людських серцях і в державі після раптової втрати політичної та суспільної еліти, після раптової втрати близьких і друзів", – написав Анджей Дуда у Х.

Польща, як додав Дуда, долучається до близьких загиблих в аварії та "іранського народу в молитві та скорботі".

Жозеп Боррель своєю чергою виступив з офіційною заявою, у якій висловлюється співчуття у зв’язку із загибеллю президента Ірану. Він сказав, що Європейський Союз "висловлює співчуття у зв'язку із загибеллю президента Ісламської Республіки Іран Ібрагіма Раїсі, міністра закордонних справ Хусейна Аміра-Абдоллахіана та інших іранських посадовців, причетних до трагічної катастрофи гелікоптера в неділю".

За словами глави дипломатії, ЄС висловлює співчуття сім'ям загиблих і громадянам Ірану, яких торкнулась аварія.

Президент Європейської ради Шарль Мішель також не залишився осторонь та заявив, що "ЄС висловлює щирі співчуття" у зв'язку із загибеллю президента та міністра закордонних справ Ірану.

"ЄС висловлює щирі співчуття у зв'язку із загибеллю президента Раїсі та міністра закордонних справ Абдоллахіана, а також інших членів їхньої делегації та екіпажу в аварії вертольота. Наші думки з родинами загиблих", – написав Мішель у Х.

Серед небагатьох європейських лідерів, які у скорботі через смерть президента Ірану, також і глава уряду Угорщини Віктор Орбан. Він висловив "найглибші співчуття" народу Ірану.

"Я хотів би висловити свої найглибші співчуття іранському народу у зв'язку з трагічною аварією, яка забрала життя президента Ібрагіма Раїсі та міністра закордонних справ Хоссейна Аміра-Абдоллахіана. Наші думки і молитви з народом Ірану", – написав Орбан у Х.

Нагадаємо, "Телеграф" проаналізував, що про загибель іранського президента пишуть американські та європейські медіа.

Теги за темою
Євросоюз Польша Іран
Джерело матеріала
loader
loader