Нетаньягу відреагував на запит про його арешт
Нетаньягу відреагував на запит про його арешт

Нетаньягу відреагував на запит про його арешт

Рішення прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Каріма Хана вимагати ордерів на арешт лідерів Ізраїлю є моральною образою історичного масштабу. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

«Обурливе рішення прокурора МКС Каріма Хана вимагати ордерів на арешт демократично обраних лідерів Ізраїлю є моральною образою історичного масштабу. Це кине вічну ганьбу на міжнародний суд», – сказав Нетаньягу.

Як пише Times of Israel, прем'єр заявив, що «абсурдний і фальшивий» ордер головного прокурора МКС спрямований проти всієї держави Ізраїль.

«Це спрямовано проти солдатів ЦАХАЛу, які з неперевершеним героїзмом борються проти підлих вбивць ХАМАС. З яким нахабством ви смієте порівнювати монстрів ХАМАС із солдатами ЦАХАЛу, найморальнішої армії у світі? З якою зухвалістю ви порівнюєте ХАМАС, який вбивав, палив, різав, ґвалтував і викрадав наших братів і сестер, і солдатів ЦАХАЛу, які ведуть справедливу війну, яка не має собі рівних, з неперевершеною мораллю?», – заявив Нетаньягу.

Прем'єр Ізраїлю сказав, що «з огидою» відкидає заяву головного прокурора МКС Каріма Хана, називаючи її «повним спотворенням реальності». За його словами, це є прикладом «нового антисемітизму», який перемістився з університетських кампусів до Гааги.

Нетаньягу пообіцяв, що «спроба МКС зв'язати руки Ізраїлю провалиться», і що Ізраїль повалить ХАМАС та досягне «повної перемоги».

Заяви Міжнародного кримінального суду щодо видачі ордера на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху є обурливими. Країна очікує, що лідери вільного світу засудять цей крок. Про це заявили президент Ізраїлю Іцхак Герцог і міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац.

Джерело матеріала
loader
loader