“Слуга народу” Гривко відкликав свій законопроєкт про “податок на бездітність”
“Слуга народу” Гривко відкликав свій законопроєкт про “податок на бездітність”

“Слуга народу” Гривко відкликав свій законопроєкт про “податок на бездітність”

Народний депутат від “Слуги народу” Сергій Гривко відкликав свій законопроєкт про “податки на бездітність”. Про це він повідомив 21 травня у своєму фейсбуці.

- Шановні громадяни та друзі. Законопроект 11264 щодо поліпшення демографічної ситуації відкликаю. Ціную, хто висловився аргументовано і вибачаюсь перед тими у кого цей законопроект визвав негатив. Хоча досвід такий був в світі і приносив ефективність. Якщо суспільство проти навіть обговорити цю концепцію, то його відкликаю. З Повагою, - написав він.

Раніше у вівторок голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від “Слуги народу” Данило Гетманцев заявив у своєму телеграм-каналі, що у законопроєкту немає шансі на ухвалення.

- Відповідаю всім одночасно: ні, шансів на прийняття нема. А ось шанси поповнити колекцію гротескних законодавчих ініціатив девʼятого скликання ВР є, — написав він.

Гетманцев порівняв законопроєкт колеги по фракції з податками, які існували “в різні часи в Римі, фашистській Італії, комуністичній Польщі і, безперечно, в СРСР з 1941 року до самого кінця імперії”. 

- В народі звався податком на яйця, враховуючи нерівний податковий статус жінок і чоловіків. Напевно, надихнувшись саме цими історичними прикладами колега Гривко зареєстрував свій резонансний законопроект, яким прагне покращити нашу демографію у такий суперечливий спосіб як оподаткування бездітних, або, можливо, зробити автора ще більш відомим всій країні своїми ініціативами, — додав нардеп.

Сергій Гривко зареєстрував свій законопроєкт у парламенті 16 травня. Народний депутат запропонував зробити платниками "демографічного збору" людей віком від 21 до 58 років, у яких немає дітей або є одна або дві дитини. Коштом цих податків Гривко запропонував посилити державну допомогу при народженні дітей.

  • Після закінчення війни в Україні буде демографічний "бум". Таку думку висловив президент Володимир Зеленський під час спілкування зі студентами Сумського державного університету.
  • Канадська компанія Aylo, якій належить Pornhub, зареєструвалася в Україні та почне сплачувати "податок на Google".
Теги за темою
Законопроект
Джерело матеріала
loader
loader