Як покращити тонкі брови: п‘ять способів позбутися проблеми
Як покращити тонкі брови: п‘ять способів позбутися проблеми

Як покращити тонкі брови: п‘ять способів позбутися проблеми

Брови ефектно підкреслюють природну красу та створюють гармонійні акценти на обличчі. Незмінним є тренд на густі та виразні брови, тож багато хто виділяє їх за допомогою косметичних засобів: тіней, олівців, гелю.

Приблизно у віці 40 років брови починають стоншуватися, оскільки у чоловіків знижується рівень тестостерону, а у жінок – естрогену, що впливає на цикли росту волосся та структуру фолікулів. Експерти розповіли, як покращити тонкі брови.

Серед основних причин природного потоншення брів – вікові зміни, захворювання шкіри, хвороби щитовидної залози, вагітність, дефіцит поживних речовин, аутоімунні захворювання, побічні ефекти ліків, травми та надмірне вищипування.

Варіанти боротьби з проблемою залежать від основної причини її виникнення. До них відносяться рецептурні процедури, методи напівперманентного макіяжу, такі як мікроблейдинг і ламінування брів. Збалансоване харчування усуне дефіцит білка, цинку, біотину або заліза, що мають вирішальне значення для росту волос.

Порада 1

Найпростіший спосіб – підібрати якісний олівець для брів. Дерматологиня Елізабет Танзі наголосила, що стоншення брів може бути ознакою таких захворювань, як екзема, алопеція або недостатньої роботи щитовидної залози, а оформити тонкі брови допоможе олівець. При цьому надтонкий наконечник товщиною не більше 0,8 мм створить мікротонкі лінії для бездоганного природного вигляду.

Порада 2

Якщо причина в надмірному вищипуванні, оживити розріджені ділянки можна за допомогою сироватки для брів. Надмірне вищипування є поширеною помилкою в догляді, але це також одна з найчастіших причин випадіння волосся на бровах.

"Згодом вирване волосся відростає, але через деякий час швидкість росту дещо скорочується з кожним циклом", – каже нью-йоркський хірург з відновлення волосся Карлос Уеслі, доктор медичних наук.

Спробуйте зміцнюючу сироватку для росту брів, у складі якої є пептиди, білки та вітаміни.

Порада 3

Якщо причиною є неправильне харчування, потовщуйте наявне волосся тонованим воском для брів.

Нестача вітамінів A, B, D або E або дефіцит заліза можуть бути причиною випадання волосся. На додаток до збалансованої дієти, ключовим кроком до покращення стану брів є потовщення або затемнення окремих волосків.

Порада 4

Якщо причина пов’язана з віком, спробуйте мікроблейдинг для довготривалого ефекту. З віком ви можете помітити зміну густоти брів. Техніка під назвою мікроблейдинг використовує тонкі штрихи, схожі на волосся, для нанесення напівперманентного пігменту на шкіру.

Порада 5

Спадкове випадання волосся може скоротити час росту брів, спричиняючи зменшення кількості фолікулів.

"Трансплантація брів FUE передбачає переміщення волосяних фолікулів із донорської ділянки, часто шкіри голови, до брів. Після загоєння трансплантатів воно росте, як звичайне волосся", – пояснив спеціаліст із відновлення волосся Джеффрі Епштейн.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як намалювати ідеально симетричні брови

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader