Сильне та блискуче волосся: які продукти варто включити у свій раціон
Сильне та блискуче волосся: які продукти варто включити у свій раціон

Сильне та блискуче волосся: які продукти варто включити у свій раціон

Сильне, блискуче волосся без лупи – бажання багатьох людей. Однак для підтримки його здорового стану потрібен належний догляд. Включаючи певні продукти у свій раціон, про які розповів News Bytes, ви можете підтримувати здорове, довге волосся та позбутися лупи.

Яйця та вівсянка

Яйця – це фантастичне джерело біотину, незамінного вітаміну, який запобігає випадінню волосся та покращує його якість. Вівсянка багата на залізо, клітковину, цинк, омега-3 та поліненасичені жирні кислоти, завдяки яким зміцнює довжину.

Нут і солодка картопля

Нут, улюблений інгредієнт індійської кухні та салатів, забезпечує організм ключовими поживними речовинами, такими як вітамін В6 і цинк. Вони відіграють життєво важливу роль у боротьбі з лупою та покращенні загального стану волосся. Солодка картопля, або батат, багата на бета-каротин, який допомагає живити довжину і захищає її від сухості та тьмяності.

Імбир і часник

Імбир, відомий своїми антибактеріальними та протигрибковими властивостями, є ефективним засобом проти лущення шкіри голови. Часник містить аліцин, природну протигрибкову сполуку. Включення його в їжу сприяє лікуванню лупи.

Яблука та банани

Яблука – чудовий вибір для боротьби з лупою. Споживаючи їх, додаючи до салатів або наносячи сік на шкіру голови, ви можете покращити здоров'я волосся. Банани пропонують широкий спектр вітамінів і мінералів, включаючи вітаміни B6, A, C, E, цинк, калій, залізо, амінокислоти та антиоксиданти, що допомагають боротися з лупою.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чи варто споживати імбир натщесерце.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader