П'ять аюрведичних суперпродуктів, які покращать ваше здоров'я
П'ять аюрведичних суперпродуктів, які покращать ваше здоров'я

П'ять аюрведичних суперпродуктів, які покращать ваше здоров'я

Останнім часом популярність Аюрведи, давньої індійської медичної практики, стрімко зросла. Однією з ключових сфер, якій вона приділяє увагу, є наше харчування. За словами News Bytes, продукти аюрведичної медицини пропонують неймовірні переваги для здоров'я – підвищують імунітет, сприяють детоксикації, підвищують фізичну та розумову силу, а також покращують травлення.

Амла

Амла, також відома як індійський аґрус, шанується в Аюрведі протягом століть. Багата на вітамін С, потужні антиоксиданти, залізо та кальцій, вона пропонує чудові антивікові переваги. Регулярне споживання цього фрукта сприяє покращенню зору, сяйву шкіри, зміцненню імунітету та блискучому волоссю.

Тулсі

В аюрведичній медицині тулсі, або святий базилік, вважається незамінним продуктом, який творить чудеса як для розуму, так і для тіла. Цей природний стимулятор знімає стрес, підвищує імунітет і допомагає регулювати рівень цукру та холестерину в крові. Тулсі також корисний для шкіри, завдяки своїй здатності боротися з акне та різними шкірними захворюваннями, включаючи висип та свербіж.

Ашваганда

Ашваганда, широко відома як індійський женьшень, займає центральне місце як життєво важливий інгредієнт. Ця чудова рослина ефективно бореться зі стресом, тривогою та втомою. Вона підтримує оптимальний кров'яний тиск, знижує рівень холестерину та мінімізує ризик серцевих захворювань.

Імбир

Використовуйте переваги імбиру для покращення самопочуття. Він діє як природне джерело антиоксидантів і має неймовірні протизапальні властивості. Він сприяє травленню, покращує апетит і полегшує кишковий дискомфорт, гази та здуття живота.

Куркума

Куркума може похвалитися потужними протигрибковими та антибактеріальними властивостями, що робить її чудовим рішенням для проблем зі шкірою. Вона також сприяє детоксикації та пропонує значні переваги для діабетиків, регулюючи рівень цукру в крові. Зростаюча популярність куркумного молока у світі свідчить про його статус суперпродукту.

Раніше OBOZ.UA розповідав, навіщо їсти часник.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader