Користь для здоров’я: кілька харчових звичок, яких варто дотримуватися
Користь для здоров’я: кілька харчових звичок, яких варто дотримуватися

Користь для здоров’я: кілька харчових звичок, яких варто дотримуватися

У наш час, коли графік роботи стає все більш напруженим, а спосіб життя – шкідливий, підтримувати здоров'я може бути досить складно. Однак є багато речей, які ви можете зробити для покращення свого психічного та фізичного благополуччя, і цей процес починається прямо з вашого раціону.

Ми підготували кілька здорових харчових звичок, яких варто дотримуватися, щоб залишатися у формі та бути здоровим.

Не забувайте пити достатньо води

Зневоднення організму небезпечніше, ніж ви можете собі уявити: воно може призвести до головного болю, судом, перегріву, проблем із сечовипусканням та нирками, серед іншого.

Обов'язково випивайте 8-12 склянок води протягом дня, щоб залишатися належним чином зволоженим. Це допоможе поліпшити циркуляцію поживних речовин у вашому організмі, вивести токсини, поліпшити травлення і допомогти вам схуднути.

Ніколи не пропускайте сніданок

Є причина, чому сніданок називають найважливішим прийомом їжі протягом дня. Ви повинні прагнути з'їсти поживний і ситний сніданок протягом тридцяти хвилин після пробудження.

Це дасть вам достатньо енергії до обіду і допоможе уникнути непотрібних нападів голоду, що сприятиме схудненню. Щоб швидше насититися, ви можете обрати протеїнові коктейлі.

Обирайте здорові перекуси між основними прийомами їжі

Зазвичай між сніданком і обідом проходить тривалий проміжок часу, і в цей період ви неодмінно відчуваєте голод. І хоча картопляні чіпси легко знайти, вони можуть зруйнувати ваші плани щодо схуднення.

Переконайтеся, що ви їсте здоровий сніданок. Один із способів зробити це - взяти їжу з дому.

Практикуйте усвідомлене харчування

Усвідомлене харчування – це практика їсти з повною концентрацією, звертаючи увагу на їжу, не відволікаючись на сторонні речі. Щоб їсти усвідомлено, їжте їжу повільно, щоб краще розпізнавати, коли ви дійсно ситі і повинні зупинитися.

Раніше OBOZ.UA писав, які суперпродукти варто додати до свого раціону.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader