Ціла сім'я заразилася паразитом, що руйнує мозок: причиною всьому стало м'ясо
Ціла сім'я заразилася паразитом, що руйнує мозок: причиною всьому стало м'ясо

Ціла сім'я заразилася паразитом, що руйнує мозок: причиною всьому стало м'ясо

Небезпека недосмаженої та сирої їжі вже не раз наголошувалася багатьма лікарями та вченими, проте дедалі більше людей стають їхньою жертвою. Цього разу ціла сім'я, включно з дитиною, підхопила рідкісного і небезпечного паразита, що знищує мозок та інші органи.

Сімейне свято в Південній Дакоті обернулося серйозними неприємностями, коли шестеро членів сім'ї, включно з 12-річною дитиною, заразилися трихінельозом після вживання недосмаженого м'яса чорного ведмедя. Досить рідкісний і небезпечний паразит, який проник у тіло людей разом із м'ясом, взяв курс на мозок, що поставило їхнє життя під загрозу, пише Fox News.

У Фокус.Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу науки!

Постраждала сім'я привезла нещасливе м'ясо із Саскачевана, Канада, і заморозила його на 45 днів, дотримуючись рекомендацій, спрямованих на знищення паразитів. Незважаючи на ці запобіжні заходи, Центр з контролю і профілактики захворювань США (CDC) підкреслює, що одного заморожування недостатньо; для знищення паразитів трихінели необхідна ретельна кулінарна обробка. "Особи, які вживають м'ясо диких тварин, повинні знати, що ретельна кулінарна обробка — єдиний надійний спосіб знищити паразитів трихінели", — заявили у своєму звіті, що стосується події, CDC.

Важливо Гігантський паразит заразив 2-річну дівчинку: джерелом виявилися тварини, що живуть поруч

Симптоми інфекції почали проявлятися через шість днів після вживання їжі: у 29-річного члена сім'ї підвищилася температура, з'явилися болі в м'язах і набряки навколо очей. Після госпіталізації та встановлення діагнозу пацієнт отримав лікування альбендазолом — препаратом, який не дає змоги паразиту поглинати глюкозу, ефективно вбиваючи його. Своєчасне втручання лікарів і перевірені методи врятували цим людям життя і не дали паразиту поширитися по їхньому організму.

Трихінельоз, спричинений паразитом трихінелою, виникає, коли його личинки із зараженого м'яса проникають у тонкий кишківник і зрештою мігрують у смугасті м'язи, потенційно навіть досягаючи мозку.

Відео-інструкція щодо правильної температурної обробки їжі, опублікована CDC

Паразит трихінела — це вид круглих черв'яків, що спричиняють трихінельоз. Цей паразит вражає м'язову тканину, де личинки розмножуються і викликають запалення. Трихінельоз може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, включно з сильним м'язовим болем, лихоманкою і набряками навколо очей. У важких випадках личинки можуть мігрувати в життєво важливі органи, включно з серцем і мозком, створюючи небезпечні для життя ускладнення. Правильне приготування м'яса до внутрішньої температури не менше 165°F (74°C) має вирішальне значення для знищення паразита і запобігання зараженню.

CDC рекомендує готувати м'ясо до внутрішньої температури не менше 74°C, щоб запобігти зараженню. Перехресне зараження від інфікованого м'яса до інших продуктів також може становити небезпеку, що вимагає ретельної обробки продуктів.

На щастя, в результаті отримання необхідної допомоги, всі шість інфікованих членів сім'ї одужали після проходження лікування. Цей випадок слугує нагадуванням про ризики, пов'язані з вживанням недосмаженої дичини, і про важливість дотримання правил приготування їжі, щоб уникнути паразитарних інфекцій, а також слугує нагадуванням про те, наскільки велику роль відіграє своєчасне звернення за медичною допомогою, на відміну від сумнівних і небезпечних методів самолікування.

Раніше Фокус писав про м' ясоїдних бактерій, які вбили трьох людей у двох штатах США. Одна людина в штаті Нью-Йорк і двоє людей у штаті Коннектикут нещодавно померли від небезпечної бактеріальної інфекції.

Також Фокус писав про перший зареєстрований випадок нападу грибка на людину в Індії. Смертельний для рослин грибок три місяці повільно вбивав грибника, поки останній не звернувся по медичну допомогу.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо ви відчуваєте проблеми, зверніться до фахівця.

Теги за темою
Здоров'я Медицина інфекція наука
Джерело матеріала
loader
loader