Як покращити своє самопочуття: 5 корисних ферментованих продуктів
Як покращити своє самопочуття: 5 корисних ферментованих продуктів

Як покращити своє самопочуття: 5 корисних ферментованих продуктів

Ферментація здавна практикується як давня кулінарна техніка. Включаючи ферментовані продукти у свій раціон, ми можемо насолоджуватися не лише їхнім чудовим смаком, але й численними перевагами для здоров'я. За словами News Bytes, ці вегетаріанські страви особливо цінні для підтримки травлення та зміцнення імунної системи.

Квашена капуста

Квашена капуста – це ароматний і простий ферментований продукт, виготовлений лише з капусти та солі. Її гострий смак – не єдина причина, чому її люблять: квашена капуста багата на пробіотики, необхідні для здоров'я кишківника. Регулярне споживання сприяє покращенню травлення та зміцненню імунітету.

Кімчі

Кімчі походить з Кореї і є гострою та підбадьорливою ферментованою стравою, яку готують з різних овочів, таких як пекінська капуста та редиска. Багата суміш часнику, імбиру, перцю чилі та інших спецій надає їй сильного смаку. Насичена пробіотиками, кімчі не тільки допомагає зменшити запалення, але й сприяє оздоровленню травлення.

Комбуча

Комбуча, чудовий ферментований чай, забезпечує унікальний гострий смак разом із шипучим напоєм. Його отримують шляхом ферментації підсолодженого чаю за допомогою симбіотичної культури бактерій і дріжджів, відомої під назвою SCOBY. Окрім своїх освіжаючих властивостей, комбуча є чудовим джерелом різноманітних пробіотиків та вітамінів групи В.

Місо

Місо, традиційна японська приправа, завдячує своїм виразним пікантним смаком ферментації соєвих бобів з сіллю та особливим грибком коджі. Завдяки численним різновидам смаку, від солодкого до сильно солоного, місо надає глибину широкому спектру страв, включаючи супи, маринади та заправки для салатів.

Окрім смакових якостей, у складі багато корисних бактерій, які сприяють здоров'ю кишківника та надають кожному шматочку чудового смаку умамі.

Темпе

Родом з Індонезії, темпе – це їжа, виготовлена з ферментованих соєвих бобів, спресованих у тверду структуру, що нагадує корж. На відміну від тофу, він відрізняється ситною текстурою та насиченим горіховим смаком. Завдяки високому вмісту пробіотиків і білка він є чудовою альтернативою рослинному білку для вегетаріанців.

Раніше OBOZ.UA розповів, чим замінити чай, щоб зменшити споживання кофеїну.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader