Визначення типу шкіри для оптимального догляду за нею: що варто знати
Визначення типу шкіри для оптимального догляду за нею: що варто знати

Визначення типу шкіри для оптимального догляду за нею: що варто знати

Забезпечення здорової та сяючої шкіри є спільною метою для багатьох людей, але важливо розуміти, що тип кожної людини є унікальним. Визначення вашого типу шкіри відіграє важливу роль у виборі найбільш підходящих засобів для догляду за нею. News Bytes підготував кілька рекомендацій, які допоможуть вам визначити свій тип шкіри.

Розуміння різних типів шкіри

Спочатку важливо ознайомитися з п'ятьма основними типами шкіри: суха, жирна, нормальна, комбінована та чутлива. Жирна шкіра характеризується надмірним виробленням шкірного сала, в той час як суха зазвичай має нижчий природний рівень себуму.

Нормальна шкіра має збалансовану жирність, тоді як комбінована шкіра має як жирні, так і сухі ділянки. Нарешті, чутлива шкіра схильна до подразнення, свербіння і може відчувати дискомфорт, незважаючи на вміст олії.

Відчуття шкіри

Спостереження за відчуттями вашої шкіри може допомогти у визначенні її типу. Комбінована шкіра часто здається жирною в центральній Т-зоні (лоб, ніс і підборіддя) і сухою в інших місцях.

Чутлива шкіра може відчувати свербіж, подразнення або почервоніння. Нормальна шкіра, з іншого боку, рівна і збалансована, без надмірної жирності або сухості. Жирна шкіра часто має жирний і блискучий вигляд, тоді як суха шкіра, як правило, відчуває стягнутість і нестачу вологи.

Тест за допомогою промокального паперу

Для проведення тесту за допомогою промокального паперу почніть з ретельного очищення обличчя. Злегка промокніть його, зачекайте приблизно 30 хвилин, щоб дати можливість природним оліям вашої шкіри вийти на поверхню. Потім прикладіть промокальні папірці до різних ділянок обличчя і подивіться на них під світлом.

Якщо серветки ввібрали значну кількість жиру, це свідчить про те, що у вас жирна шкіра. І навпаки, мінімальне або нульове поглинання олії свідчить про сухість шкіри.

Якщо з одних ділянок поглинається дуже мало олії, а з інших - мінімально, це свідчить про комбіновану шкіру. І, нарешті, якщо в цілому видно мінімальну кількість жиру, у вас, швидше за все, нормальна шкіра.

Для наступного методу очистіть обличчя і утримайтеся від нанесення будь-яких засобів для догляду принаймні 30 хвилин. Після цього оцініть відчуття своєї шкіри. Якщо ви відчуваєте сухість, швидше за все, вона суха.

Якщо все обличчя починає блищати від жиру, то у вас жирна шкіра. Якщо жирність з'являється переважно в Т-зоні, в той час як решта шкіри відчуває себе комфортно і зволожено, це свідчить про комбіновану шкіру. Нормальна шкіра відчуває себе достатньо зволоженою і живленою без надмірної жирності.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те,як покращити здоров'я шкіри.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader