Як замаскувати шрами макіяжем: прості поради
Як замаскувати шрами макіяжем: прості поради

Як замаскувати шрами макіяжем: прості поради

Кажуть, що неминучими у житті є тільки смерть і податки, але любителі макіяжу додадуть у цей список третій пункт – шрами. Вони утворюються через рани та запалення, опіки та медичні процедури і можуть бути серйозним приводом для занепокоєння, особливо якщо з’являються на обличчі.

Насправді, нічого страшного у шрамах як таких нема. Вони виникають внаслідок здорової реакції шкіри на пошкодження і є свідченням того, що їй вдалось успішно впоратись із проблемою. Часом шрами можуть бути навіть предметом для гордості. Але якщо вас непокоїть таке утворення на обличчі, OBOZ.UA розповість, що радять експерти, щоби перекрити його за допомогою макіяжу.

Насамперед візьміть до уваги, що використання макіяжу для маскування шрамів вимагає дещо іншої техніки, ніж боротьба з іншими нюансами, як темні кола під очима чи прищі. Зокрема, не спрацює нанесення товстого шару засобів для корекції. Через те, що шрам є об’ємним, таких підхід зробить його тільки більш видимим. Отже, ось що вам потрібно буде зробити, щоби приховати такий нюанс.

Переконайтеся, що шкіра зволожена

Будь-який вид макіяжу ляже краще і триматиметься довше, якщо нанести його на зволожену шкіру. Тому почніть його з того, що нанесіть на обличчя зволожувальний крем і дайте йому увібратись.

Не пропускайте нанесення праймера

Праймери можуть бути дуже корисні для покращення гладкості шкіри. А саме її порушує наявність шраму. Оберіть собі продукт, який відповідає вашому типу шкіри і завжди застосовуйте його перед тим, як зробити макіяж.

Тональний крем наносьте до консилера

Акуратно нанесений шар тонального крему допоможе вирівняти тон шкіри, а шрами часто дещо відрізняються за кольором. Але не старайтесь наносити продукт щільно. Напівпрозоре покриття буде оптимальним. Лише після цього застосовуйте консилер. Ви можете помітити, що при такому нанесенні вам потрібно менше продукту для досягнення потрібного ефекту. А менша кількість косметики допомагає краще приховувати особливості шкіри, хоча спершу це і здається парадоксальним.

Не забувайте про закріплення

Макіяж першим стирається з випуклих ділянок обличчя. А більшість шрамів саме височіють над шкірою. Тому завжди завершуйте макіяж продуктом для закріплення – спреєм чи пудрою.

Враховуйте тип свого шраму

Шрами бувають різних типів та форм. Залежно від цього, потрібно обирати косметичні продукти та методи їх нанесення.

Опуклий шрам. Зазвичай такі утворення гладенькі і мають певний блиск. Щоби приховати його вам знадобляться матуючі формули продуктів. Вони не тільки протидіють блиску, але й мають трохи сухішу текстуру і краще лягають на шкіру. Якщо опуклий шрам не знебарвлений, вам не знадобляться додаткові або спеціальні засоби. Просто нанесіть трошки тонального крему і консилера та добре їх розтушуйте.

Заглиблений шрам. Такі часто виникають на місці глибоких запалень шкіри. Якщо тканина у місці пошкодження атрофувалась, вам на допомогу прийде праймер-наповнювач. Також помічним може бути нанесення невеликої кількості консилера, трохи світлішого за тон вашої шкіри, на найглибшу точку шраму. Це зробить його візуально менш впалим. Наносити продукт найкраще тонким пензликом для тіней.

Забарвлений шрам. Темні плями часто є наслідком запалень. Їх найкраще приховувати за допомогою консилера з високим ступенем покриття. Щоби посилити його ефект, спробуйте нанести трохи напівпрозорої пудри до та після застосування продукту.

Раніше OBOZ.UA розповідав, про демі-метод, який допоможе створити ідеальний колір шкіри за допомогою мінімуму продуктів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader