Кияни відповіли, за кого проголосують на виборах мера: хто у трійці лідерів
Кияни відповіли, за кого проголосують на виборах мера: хто у трійці лідерів

Кияни відповіли, за кого проголосують на виборах мера: хто у трійці лідерів

Опитування проходило протягом 23 квітня-1 травня 2024 року . У ньому взяли участь 804 респонденти віком від 18 років з усіх районів Києва, які на даний момент проживають та зареєстровані у столиці.

Наразі вибори мера Києва не плануються, але респондентам запропонували список із 9 потенційних кандидатів на цю посаду, також вони могли назвати свій варіант.

Результати опитування показали, що зараз найбільше кияни підтримують чинного мера міста Кличка (30% серед усіх респондентів та 52,5% серед тих, хто визначився). Зазначається, що з усіх опитаних респондентів 30% не визначилися, кого підтримали б на виборах, але й не заперечували готовність взяти участь у голосуванні.

Приблизно з однаковими результатами далі йдуть М. Порошенко (5,7% та 9,9%), М.Томенко (5,6% та 9,7%). Менше респондентів проголосували б за О. Донія (1,5% та 2,6%) та інших кандидатів.

1. Віталій Кличко (30%/52,5%)

2. Марина Порошенко (5,7%/9,9%)

3. Николай Томенко (5,6%/9,7%)

Якщо порівнювати результати цього опитування з тим, яке КМІС проводив 12-16 жовтня 2023 року, то помітно, що рівень підтримки кандидатів не сильно змінився. Водночас рейтинг І. Верещук знизився з 9,9% до 3,8% серед тих, хто визначився з вибором, і зросла частка тих, хто проголосував за «іншого» кандидата (свій варіант), з 3,2% до 10,4 %.


Також Politeka писала про те, що Старіков розповів про стратегію ЗСУ у Харківській області .

Джерело матеріала
loader
loader