У Китаї відповіли на пропозицію про участь у Саміті миру і висунули умову
У Китаї відповіли на пропозицію про участь у Саміті миру і висунули умову

У Китаї відповіли на пропозицію про участь у Саміті миру і висунули умову

У КНР заявили про те, що нібито дотримуються "справедливої та об'єктивної позиції".

У Китаї прокоментували пропозицію про участь офіційної делегації Пекіна в мирному саміті за ініціативою президента Володимира Зеленського, проведення якого заплановано на червень у Швейцарії.

Як заявила прес-секретар Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін під час пресконференції, КНР виступає за конференцію з "рівною участю всіх сторін", яку визнаватимуть Україна і країна-агресор РФ.

За її словами, нібито дотримувався "справедливої та об'єктивної позиції" і, мовляв, працював над просуванням мирних переговорів.

Офіційний представник МЗС Китаю каже, що Пекін заохочує мирне врегулювання війни, яку в КНР називають "кризою". Уточнюється, що Китай готовий підтримувати зв'язок із міжнародним співтовариством щодо просування "політичного врегулювання кризи".

"Поки що мені нема чим поділитися з цього приводу", - додала Мао Нін, відповідаючи на запитання, чи відправить Китай делегацію на Глобальний саміт миру.

Глобальний саміт миру у Швейцарії - що про нього відомо

15-16 червня відбудеться першийСаміт миру для України. Місцем його проведення стане Бюргеншток, розташований неподалік від швейцарського міста Люцерн.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що до участі запрошені та очікуються глави держав і урядів з усіх континентів.

"Я впевнений, що кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже це має важливе значення не лише для України. Йдеться про глобальну роль кожної країни, а також про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі", - заявив глава держави.

На саміті мають обговорити формулу Зеленського - завершення війни України та РФ на умовах Києва. Росія має вивести свої війська і понести відповідальність за злочини.

Країна-агресор Росія також планує зірвати "саміт миру" влітку. Згідно з даними розвідки, у Росії є відповідний план, який уже було передано західним лідерам і спецслужбам.

Саміт миру у Швейцарії - останні новини за темою

Раніше Сергій Нікіфоров зазначив, що країни-учасники Глобального саміту миру планують узгодити спільну переговорну позицію щодо війни в Україні.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін спробує завадити проведенню Глобального саміту миру у Швейцарії.

Також Зеленський сказав, щоУкраїну не підштовхують до переговорів із Росією, однак шлейф такої атмосфери у світі присутній. Київ планує за підсумками Саміту миру отримати механізм, спрямований на розв'язання безпекових, гуманітарних, енергетичних та судноплавних питань. За словами президента, перед тим, як говорити з Москвою, потрібно створити детальний план, узгоджений зі світовим співтовариством, і опрацювати його.

У Китаї відповіли на пропозицію про участь у Саміті миру і висунули умову
/ Інфографіка: Главред

Інші новини:

Джерело матеріала
loader