У Чернігові драмтеатр не працюватиме через мобілізацію працівників театру
У Чернігові драмтеатр не працюватиме через мобілізацію працівників театру

У Чернігові драмтеатр не працюватиме через мобілізацію працівників театру

У Чернігові до драмтеатру надійшов лист з Територіального центру комплектування та соцпідтримки про виклик туди 34 військовозобов'язаних працівників театру, зокрема акторів та технічного персоналу. Про це Суспільному розповів художній керівник театру та Заслужений артист України Андрій Бакіров.

«Я зараз не готовий сказати точно, скільки це чоловік. Сім акторів, два звукооператори, один монтувальник, один музикант-скрипаль. Я не хочу когось там забути. Список у нас великий. Лист прийшов на 34 людини, саме розпорядження виклику до військкомату. Там були навіть ті, хто вже служить у Збройних силах України».

Орієнтовно сім-вісім людей в ТЦК та СП відправили на дообстеження, а решту відправили на навчання.

«В нас Заслуженому артисту України Кукавєрову вже 56 років. І там є в цих списках водій наш, якому 59, мабуть, буде. Його відпустили поки на дообстеження».

Драмтеатр не отримав статусу критично важливого підприємства для регіону, хоча запит на це з відповідними документами робили. Через це в театрі не мали можливості бронювати своїх співробітників.

«Наш театр, не зрозуміло на який час, але буде закритим. Ми практично нічого не можемо робити. Тільки працювати над чимось новим. Зараз всі в такому шоковому стані. Забрали практично всіх чоловіків. Залишилися ті, які мають з певних причин бронь, також молодий актор, якому 24 роки, хтось навчається, і пенсіонери».

У Чернігівському молодіжному театрі 17-18 травня скасували дві вистави — «Зачарована Десна» та «Бравий вояка Швейк». 

У Чернігові драмтеатр не працюватиме через мобілізацію працівників театру - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Джерело матеріала
loader
loader