Суд взяв під варту посадовця Одеського ТЦК, який заробив $1 млн на ухилянтах
Суд взяв під варту посадовця Одеського ТЦК, який заробив $1 млн на ухилянтах

Суд взяв під варту посадовця Одеського ТЦК, який заробив $1 млн на ухилянтах

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід посадовцю Приморського районного ТЦК та СП, який заробив на тому, що допоміг 138 чоловікам уникнути мобілізації. Про це повідомили в пресслужбі суду.

- За версією слідства, військовослужбовець Приморського РТЦК та СП в м. Одесі, маючи право доступу до системи «Оберіг», протиправно забезпечив несанкціоноване внесення змін в облікових картках 138 військовозобов’язаних осіб. Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розмір застави складає 242 240 гривень, - йдеться у повідомленні.

На час розгляду клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваний не був затриманий. Ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

  • В Одесі посадовець Приморського РТЦК та СП Одеси організував масштабну схему заробітку на чоловіках-ухилянтах. Як повідомляє ДБР, він зробив "непридатними для служби" 138 військовозобов’язаних, вносячи необхідні зміни у систему "Оберіг".
  • 23 травня у військовозобов’язаного, який знаходився в одному з підпорядкованих ТЦК області і за висновками ВЛК був придатним до служби, різко погіршилося самопочуття. Йому надали домедичну допомогу та викликали бригаду швидкої, яка після приїзду констатувала смерть.
Теги за темою
Одеса Суд
Джерело матеріала
loader
loader