Чи корисно споживати хумус: що в ньому особливого
Чи корисно споживати хумус: що в ньому особливого

Чи корисно споживати хумус: що в ньому особливого

Хумус, зазвичай, складається з нуту, тахіні, лимонного соку, солі та оливкової олії. Зокрема, саме завдяки вмісту нуту ця страва має надзвичайно позитивний вплив на здоровʼя людини. 

Про це повідомили в health. Експерти наголосили, що хумус наповнений поживними речовинами та забезпечує захист від різних захворювань.

Переваги споживання хумусу:

Контроль рівня цукру в крові

Хумус, завдяки низькому глікемічному індексу, допомагає у підтримці стабільного рівня цукру в крові. Це відбувається через те, що організм повільно його перетравлює. 

Вміст білка

Хумус є відмінним джерелом рослинного білка, який відіграє ключову роль у важливих функціях організму. Йдеться про відновлення та створення нових клітин, збереження мʼязової маси та запобігання її втраті. 

Вміст антиоксидантів та поживних речовин

Основний інгредієнт хумусу – нут, він містить антиоксиданти та протизапальні сполуки, які покращують імунітет та загальне здоров'я.

Допомога у підтримці ваги

Вміст білка та клітковини в хумусі сприяє ситості та підтримує процес схуднення, а також покращує функцію обміну речовин.

Позитивний вплив на здоровʼя кишківника

Високий вміст клітковини в хумусі сприяє здоровому травленню та підтримує регулярні випорожнення, що важливо для здоров'я кишківника.

Захист від хронічних захворювань

Споживання хумусу пов'язане з меншим ризиком розвитку серцевих захворювань, діабету та раку, завдяки його вмісту клітковини та корисних жирів.

Також OBOZ.UA розповідав про користь заатару.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader