ЗМІ повідомили, коли Україна та США підпишуть безпекову угоду
ЗМІ повідомили, коли Україна та США підпишуть безпекову угоду

ЗМІ повідомили, коли Україна та США підпишуть безпекову угоду


За кілька днів до Саміту миру Зеленський і Байден, як очікується, підпишуть двосторонню угоду про безпеку.


Президент Володимир Зеленський та американський лідер Джо Байден можуть підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки на саміті лідерів Великої сімки (G7), який відбудеться 13-15 червня в Італії. Про це Financial Times.
 
За словами американських посадовців, за кілька днів до Саміту миру у Швейцарії Зеленський і Байден підпишуть двосторонню угоду про безпеку в кулуарах зустрічі G7 в Італії.
 
Видання зазначає, ця угода стане “найважливішою” в серії угод, які Україна уклала з країнами-членами НАТО. Документи передбачають зобов’язання щодо дострокової підтримки, зокрема військової, обмін розвідувальними даними та економічну допомогу.

Нагадаємо, 8 червня Байден здійснить свій перший державний візит до Франції для участі в урочистостях з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії.

Зеленський здійснить візит до Франції 6 червня. Він також візьме участь в урочистих заходах з нагоди 80 річниці висадки союзників у Нормандії. 

Як відомо, 28 травня Україна підписала з Португалією безпекову угоду. Португалія стала 12-ю країною, із якою Україна уклала двосторонню угоду про гарантії безпеки. До цього Україна підписала угоди з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією та Бельгією.



Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден Франція
Джерело матеріала
loader
loader