Шість основних переваг чаю з женьшеню для здоров'я
Шість основних переваг чаю з женьшеню для здоров'я

Шість основних переваг чаю з женьшеню для здоров'я

Зростаюча популярність аюрведи в усьому світі підштовхнула багатьох людей до переходу від нездорової їжі до натуральних і рослинних інгредієнтів. Ці продукти не тільки багаті на поживні речовини, вони допомагають поліпшити загальний стан здоров'я і не мають побічних ефектів на організм.

Одним з таких корисних інгредієнтів є стародавня рослина женьшень. Ми розкажемо вам про шість основних переваг женьшеню для здоров'я.

Що таке женьшень?

Женьшень – це повільно зростаюча рослина з м'ясистим корінням, яка зазвичай зустрічається у двох видах - азіатський женьшень (з Китаю та Кореї) та американський женьшень.

У той час як азіатський женьшень є теплолюбною рослиною, американський женьшень відносно прохолодніший. Він широко вживається у вигляді женьшеневого чаю по всьому світу. Він вважається одним з найкращих рослинних засобів для підвищення імунітету.

Женьшень має протизапальні властивості

Женьшень добре відомий своїми протизапальними властивостями. Він насичений різними антиоксидантами, які можуть допомогти зменшити запалення в організмі.

Насправді, регулярне вживання чаю з женьшеню може навіть допомогти зменшити хронічне запалення завдяки наявності двох життєво важливих сполук, які називаються гінсенозидами та гінтоніном. Крім того, женьшень також може зменшити кількість вільних радикалів і збалансувати окислювальний стрес.

Женьшень може підвищити енергію та контролювати рівень цукру в крові

Регулярне вживання чаю з женьшеню може допомогти боротися з втомою і природним чином підвищити рівень енергії. Мало того, він також може допомогти підвищити фізичну працездатність.

Женьшень може виявитися корисним для людей з діабетом або з ризиком розвитку цього захворювання, оскільки він має здатність контролювати і навіть знижувати рівень глюкози в крові.

Може відновити гормональний баланс і покращити роботу мозку

Споживання женьшеню також може допомогти усунути гормональний дисбаланс, тим самим зменшуючи пов'язані з ним симптоми, такі як збільшення ваги, безпліддя, втома, депресія, стрес, здуття живота, затримка води, а також погана сексуальна активність або відсутність сексуального бажання.

Чай з женьшеню може позитивно впливати на вашу розумову діяльність і зменшувати стрес. Доведено, що він корисний для таких функцій мозку, як пам'ять, поведінка і настрій.

Ще кілька переваг женьшеню

На додаток до вищезазначених переваг, женьшень корисний для здоров'я серця. Крім того, він може знизити ризик деяких видів раку, прискорити втрату ваги і поліпшити здоров'я шкіри, підтримуючи її еластичність та сповільнюючи процес старіння.

Раніше OBOZ.UA опублікував хитрощі для приготування чаю.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader