ЗС РФ вдарили ракетою по п'ятиповерхівці в Харкові: є загиблі та постраждалі
ЗС РФ вдарили ракетою по п'ятиповерхівці в Харкові: є загиблі та постраждалі

ЗС РФ вдарили ракетою по п'ятиповерхівці в Харкові: є загиблі та постраждалі

В ОВА повідомили, що відомо про трьох загиблих і 16 постраждалих унаслідок російської атаки. За словами мера Харкова, серед постраждалих є діти.

О 23:50 вечора російські військові атакували Харків і Харківську область ракетами балістичними ракетами. Про це у себе в Telegram написав голова Харківської Обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Він зазначив, що ЗС РФ влучили в багатоквартирний п'ятиповерховий будинок, через що почалася пожежа.

За його словами, відомо про трьох загиблих і 16 постраждалих унаслідок російської атаки. Серед поранених — медик екстреної медичної допомоги, пошкоджено авто "швидкої".

"Ворог знову застосував тактику подвійного удару, тоді як на місці вже працювали медики, рятувальники та правоохоронці. За попередніми даними, окупанти вдарили ракетами С-300 у Новобаварському районі Харкова. Усі влучання — виключно цивільна інфраструктура", — повідомив Синєгубов.

Зазначимо, що мер Харкова Ігор Терехов у себе в Telegram повідомив, що серед постраждалих є діти. Йдеться про хлопчика та дівчинку віком 12 років.

Ігор Терехов про удар по Харкову

Очільник поліції Харківської області Володимир Тимошко розповів "Суспільному", що відомо про три місця влучання у Новобаварському районі Харкова: п'ятиповерховий житловий будинок, магазин, розташований у триповерховій будівлі, і швейний цех. Одна людина загинула внаслідок прямого влучання по п'ятиповерхівці, також загинув охоронець швейного цеху, який у момент удару перебував на вулиці.

За його словами, кількість жертв ракетної атаки РФ збільшуватиметься: у будинках поруч із місцями влучань вибито вікна, у людей можуть бути осколкові та вибухові травми.

Нагадаємо, що у ЗСУ прокоментували тактику ударів ЗС РФ по Харкову. За словами речника Повітряних сил Іллі Євлаша, останнім часом саме Харківську область росіяни атакують найчастіше. Для терору противник використовує як авіабомби, так і ракети.

Теги за темою
війна Збройні сили України Харків Харківська область
Джерело матеріала
loader