Від картоплі до цитрусових: продукти, які потрібно їсти для гарного росту волосся
Від картоплі до цитрусових: продукти, які потрібно їсти для гарного росту волосся

Від картоплі до цитрусових: продукти, які потрібно їсти для гарного росту волосся

Ріст волосся залежить від низки природних факторів і способу життя, таких як генетика, вік, стан здоров'я та дієта. Хоча ви не можете контролювати вік і генетику, дієта - це те, на що варто звернути увагу.

Збалансована дієта з правильними поживними речовинами може сприяти швидшому та здоровішому росту волосся. Ми підготували для вас найкращі продукти, які покращують стан волосся.

Шпинат

Шпинат багатий на фолієву кислоту, залізо та вітаміни А і С, які корисні для росту волосся. Вітамін А, зокрема, сприяє виробленню шкірного сала - маслянистої речовини, яка зволожує шкіру голови, зберігаючи волосся здоровим.

Крім того, дефіцит заліза пов'язаний з випадінням волосся. Тому дуже рекомендується щоденне споживання шпинату.

Солодка картопля

Якщо у вас сухе, блискуче волосся, включіть у свій раціон солодку картоплю. Солодка картопля багата на антиоксидант бета-каротин. Наш організм перетворює цей антиоксидант на вітамін А, який, у свою чергу, зміцнює сухе і тьмяне волосся.

І, як згадувалося раніше, цей вітамін сприяє виробленню шкірного сала. Ви також можете знайти бета-каротин в інших помаранчевих овочах, таких як морква.

Цитрусові

Цитрусові, такі як апельсини та лимони, є чудовим джерелом вітаміну С. Цей вітамін необхідний для вироблення колагену, який зміцнює капіляри, що з'єднуються з волосяними стрижнями, таким чином забезпечуючи регулярне надходження поживних речовин і прискорюючи ріст волосся.

Ваш організм також потребує цього вітаміну для засвоєння заліза. Регулярно пийте воду з лимоном, щоб отримати добову дозу вітаміну С.

Йогурт

Оскільки волосся складається з білка, забезпечення достатньої кількості білка у вашому раціоні має вирішальне значення для збереження волосся сильним і здоровим.

Несолодкий і звичайний йогурт, який містить багато білка, може допомогти вам у цьому. Йогурт також багатий на пробіотики – корисні бактерії, які допомагають організму засвоювати поживні речовини. Крім того, він містить кальцій, вітаміни B6 і B12, калій і магній.

Мигдаль

Мигдаль та інші горіхи смачні та містять різноманітні поживні речовини, які можуть сприяти росту волосся. Крім того, мигдаль може допомогти боротися з дефіцитом біотину, який, як відомо, спричиняє витончення волосся.

Регулярне вживання мигдалю може зміцнити волосся і навіть стимулювати його ріст, роблячи волосся шовковистим та сильним.

Раніше OBOZ.UA розповідав про користь гліцерину для волосся.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader