Чайну троянду на Галичині називають рожа, або ружа. З неї готують компоти, різноманітні десерти та неймовірно смачне варення. А ще, з цієї квітки виготовляють надзвичайно ароматні наливки, смак яких неможливо ні з чим порівняти.
Рецептом приготування наливки з ружі поділилась фудблогерка з ніком receptuk.ua. В Instagram вона розповіла, які ще інгредієнти потрібно додати, щоб напій вийшов смачним та ароматним.
Інгредієнти
- Пелюстки чайної троянди – 200 гр
- Цукор – 200 гр
- Вода – 920 мл
- Лимонна кислота – 1 ч.л.
- Горілка – 300 мл (або 100 мл спирту)
Спосіб приготування
1. Пелюстки залити 800 мл окропу та залишити в холодильнику на 3 дні.
2. Готуємо сироп. До 120 мл води додаємо 200 грам цукру та 1 ч.л. лимонної кислоти. Поварюємо до розчинення цукру.
3. Рідину, в якій знаходилась троянда, проціджуємо та додаємо до неї готовий сироп.
4. Додаємо горілку або спирт, добре перемішуємо та розливаємо по пляшкам.
5. Даємо настоятись у прохолодному темному місці протягом 1 місяця.
На OBOZ.UA є й інші рецепти наливок:
- Смородинова наливка
- Малинова наливка
- Вишнева наливка