Домашня трояндова наливка: алкогольна перлина Галичини
Домашня трояндова наливка: алкогольна перлина Галичини

Домашня трояндова наливка: алкогольна перлина Галичини

Чайну троянду на Галичині називають рожа, або ружа. З неї готують компоти, різноманітні десерти та неймовірно смачне варення. А ще, з цієї квітки виготовляють надзвичайно ароматні наливки, смак яких неможливо ні з чим порівняти.

Рецептом приготування наливки з ружі поділилась фудблогерка з ніком receptuk.ua. В Instagram вона розповіла, які ще інгредієнти потрібно додати, щоб напій вийшов смачним та ароматним.

Домашня трояндова наливка: алкогольна перлина Галичини

Інгредієнти

  • Пелюстки чайної троянди – 200 гр
  • Цукор – 200 гр
  • Вода – 920 мл
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.
  • Горілка – 300 мл (або 100 мл спирту)

Спосіб приготування

1. Пелюстки залити 800 мл окропу та залишити в холодильнику на 3 дні.

Домашня трояндова наливка: алкогольна перлина Галичини

2. Готуємо сироп. До 120 мл води додаємо 200 грам цукру та 1 ч.л. лимонної кислоти. Поварюємо до розчинення цукру.

Домашня трояндова наливка: алкогольна перлина Галичини

3. Рідину, в якій знаходилась троянда, проціджуємо та додаємо до неї готовий сироп.

4. Додаємо горілку або спирт, добре перемішуємо та розливаємо по пляшкам.

5. Даємо настоятись у прохолодному темному місці протягом 1 місяця.

На OBOZ.UA є й інші рецепти наливок:

  • Смородинова наливка
  • Малинова наливка
  • Вишнева наливка
Джерело матеріала
loader