Коли немає часу на приготування складних страв, господині звертаються до старих перевірених рецептів. Завдяки ним можна за невеликий проміжок часу та без додаткових зусиль приготувати смачну страву, яка точно сподобається всім.
Рецептом однієї з таких страв поділилась фудблогерка Ольга Рябенко. В Instagram вона розповіла, як приготувати в одній сковорідці курку та гречку, що ідеально підійдуть до обіду або вечері.
Інгредієнти
- Курячі ніжки – 5 шт
- Сіль
- Перець
- Цибуля – 1-2 шт
- Морква – 1 шт
- Перець солодкий – 1 шт
- Гречка – 1 склянка
- Бульйон або вода – 3 склянки
- Петрушка сушена
- Часник – 1 шт
- Лавровий лист
- Свіжа зелень
Спосіб приготування
1. Курячі ніжки посолити, поперчити та обсмажити до золотистої скоринки з усіх сторін. І відкласти в сторону.
2. Цибулю порізати пів кільцями, моркву — кубиком. І обсмажити на тій же сковорідці протягом кількох хвилин.
3. Перець порізати кубиком і теж додати в сковороду. Обсмажити.
4. Додати до овочів гречку, перемішати та обсмажити протягом хвилини.
5. Додати бульйон або воду, сушену зелень та курячі ніжки. Потім занурити туди розрізаний навпіл неочищений часник.
6. Накрити кришкою і тушкувати близько 15 хв до готовності.
7. В кінці додати лавровий лист та подрібнену свіжу зелень.
На OBOZ.UA є й інші варіанти страв для вечері:
- Романтична вечеря
- Літня вечеря
- Вечеря за 20 хвилин