Користь хліба з цільнозернового борошна: найкращий вибір для вашого харчування
Користь хліба з цільнозернового борошна: найкращий вибір для вашого харчування

Користь хліба з цільнозернового борошна: найкращий вибір для вашого харчування

У сучасному суспільстві, яке піклується про здоров'я, хліб часто має погану славу, і його уникають ті, хто прагне схуднути або вести здоровий спосіб життя. Однак відмова від цього продукту не обов'язково є найкращим варіантом, як це може здатися на перший погляд. За словами Eatthis, існують різні види цільнозернового хліба, які мають великі переваги для здоров'я.

Цільнозерновий хліб вирізняється з-поміж інших продуктів у продуктових магазинах завдяки винятковому вмісту клітковини та білка, а також більш чистим інгредієнтам. Купуючи буханку, дуже важливо уважно читати етикетку. Якщо на ній не написано "100% цільнозерновий", можливо, вам варто звернути увагу на щось інше.

Вживання хліба зі 100% цільнозернового борошна саме по собі є корисним для здоров'я та має низку переваг. Дослідження показують, що вживання продуктів, виготовлених з цільного зерна, таких як цільна пшениця, допомагає контролювати вагу, – йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Nutrients.

Більше того, такий хліб може допомогти запобігти діабету 2 типу та серцево-судинним захворюванням, кажуть у Journal of Chiropractic Medicine та Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety.

Що ще цікавіше, включення цільнозернового хліба до щоденного раціону може подовжити тривалість життя. Дослідження, опубліковане в журналі "The Lancet", показало, що дієти з високим вмістом розчинної клітковини пов'язані зі зниженням смертності від усіх причин. Тому дослідники запропонували замінити очищені злаки на цільні.

Раніше OBOZ.UA розповів, чи шкідливо їсти хліб.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader