МЗС України закликав Китай все-таки долучитися до Глобального саміту миру в Швейцарії
МЗС України закликав Китай все-таки долучитися до Глобального саміту миру в Швейцарії

МЗС України закликав Китай все-таки долучитися до Глобального саміту миру в Швейцарії

5 червня відбулися політичні консультації між представниками України та Китайської Народної Республіки. Українську делегацію очолював перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга, а китайську – заступник міністра закордонних справ Сунь Вейдун.

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань, що становлять взаємний інтерес, включаючи шляхи активізації двосторонніх контактів на найвищому рівні, зміцнення економічних зв'язків та співпрацю в рамках міжнародних організацій.

Обидві сторони підкреслили важливість дотримання принципів Статуту ООН та норм міжнародного права, зазначивши, що взаємна повага до суверенітету і територіальної цілісності є основою українсько-китайських відносин.

МЗС України закликав Китай все-таки долучитися до Глобального саміту миру в Швейцарії - Фото 1

У ході консультацій Андрій Сибіга поінформував китайську сторону про поточну ситуацію в Україні та підготовку до Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії.

Українська сторона висловила сподівання, що участь Китаю у цьому заході могла б сприяти досягненню справедливого і тривалого миру в Україні на основі Формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським.

Окрім політичних консультацій, український дипломат також провів зустрічі зі спеціальним представником уряду КНР з питань Євразії Лі Хуеєм та заступником завідувача міжнародного відділу ЦК КПК Чень Чжоу.

Нагадаємо, Зеленський після розмови із Сунаком заявив про дозвіл Британії бити по цілях в РФ.

Джерело матеріала
loader
loader