Представники України та Китаю провели політичні консультації
Представники України та Китаю провели політичні консультації

Представники України та Китаю провели політичні консультації

Представники України та Китаю провели політичні консультації

Зустріч відбулась на рівні заступників глав МЗС.

У середу, 5 червня, Україна та Китай провели політичні консультації. Відповідну зустріч провели перший заступник глави міністерства закордонних справ України (МЗС) Андрій Сибіга та заступник глави МЗС КНР Сунь Вейдун, йдеться у повідомленні українського міністерства.

Представники країн заявили про важливість дотримання принципів Статуту ООН та міжнародного права. Сторони відзначили, що взаємна повага до територіальної цілісності є основою двосторонніх відносин держав.

Сибіга повідомив Вейдуну про підготовку до Саміту миру у Швейцарії. Українська сторона заявила, що сподівається на участь Китаю у заході. За словами українського МЗС, це могло б стати «гарною нагодою», аби зробити цінний внесок у досягнення стійкого миру.

«У рамках робочого візиту до Пекіну також відбулися зустрічі із спеціальним представником уряду КНР з питань Євразії Лі Хуеєм, а також заступником завідувача міжнародного відділу ЦК КПК Чень Чжоу», - додали в МЗС України.

Нагадаємо, 2 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що Китай допомагає Росії зірвати Саміт миру у Швейцарії. Український лідер заявив, що Москва використовує китайських дипломатів та вплив Пекіну у регіоні, аби зірвати захід.

У відповідь на це прессекретарка міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявила, що її країна ніколи не «розпалювала вогонь» російсько-української війни, а «у підтримці мирних заходів повинні бути визнані всі зусилля».

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що небажання Китаю брати участь у Саміті миру у Швейцарії демонструє справжнє ставлення країни до війни. Він додав, що Пекін не зможе одночасно і підтримувати Москву, і мати добрі відносини із Альянсом. 

Джерело матеріала
loader
loader