В'ялені помідори – це чудове доповнення до салатів та різноманітної солоної випічки. Такий продукт ви зможете дуже легко приготувати в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться звичайна духовка.
Ідея приготування домашніх в'ялених помідорів опублікована на сторінці відомого українського шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво (hectorjimenezbravo) в Instagtram. Шматочки вийдуть досить пряними і не сухими.
Інгредієнти:
- помідори чері
- сухий часник
- чебрець або інші ароматні трави
- олія
- свіжий часник
- сіль
Інгредієнти для заливки:
- олія
- кінза або інша зелень
- свіжий часник
- сіль і сухий часник
Спосіб приготування:
1. Помідори розрізати навпіл та викласти на деко, застелене фольгою, шматочок до шматочка в притул.
2. Часник почистити, порізати на слайси та додати до помідорів.
3. Посипати ароматними травами, сухим часником, сіллю та полити олією.
4. Сушити протягом 9 годин за температури 100 градусів на режимі верх / низ без конвекції, періодично відкриваючи дверцята духовки, щоб вийшов конденсат.
5. В банку викласти подрібнену зелень, часник та сіль.
6. Скласти готові томати, додати спеції та залити олією.
7. Відправити в холодильник на кілька годин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні помідори в пакеті з кропом
- Гострі квашені помідори
- Малосольні помідори з часником