Порошенко закликав владу не порушувати червоні лінії ЄС
Порошенко закликав владу не порушувати червоні лінії ЄС

Порошенко закликав владу не порушувати червоні лінії ЄС

Для Євросоюзу дотримання демократичних цінностей, свобода ЗМІ та політичний плюралізм – це ті червоні лінії, які не можна порушувати.

Про це нагадав Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликавщи владу дотримуватись зобов’язань перед європейськими партнерами, які надають Україні фінансову підтримку в рамках Угоди щодо так званого Ukraine Facility Plan.

"Якщо починати зі слів подяки, то в першу чергу треба подякувати нашим європейським партнерам за підтримку України. Бо ця підтримка має для нас стратегічне значення. Сьогоднішнє голосування Рамкової угоди щодо механізму підтримки – це радше не про дипломатичні успіхи влади. Це не успіх Порошенка чи Зеленського. Це не успіх попередньої чи діючої Верховної Ради. Це – шана і повага жертвам України в Бучі, в Бородянці, в Ізюмі, в Маріуполі. І це та ціна, яку Україна заплатила і платить за високу честь стати членом Європейського Союзу і, сподіваюсь, членом НАТО", – сказав п’ятий президент.

"Ми маємо бути відвертими перед собою – Україна бере на себе велику відповідальність. І тут вже завдання Верховної Ради реалізувати та імплементувати 69 реформ, 10 інвестиційних проектів і 146 показників, бенчмарків, які ми маємо зробити за дуже короткий термін. Це вже завдання нашої влади", – констатував нардеп.

"А в нинішніх складних умовах ми маємо особливо пам’ятати і про ті червоні лінії, які Європейський Союз чітко зазначив для української влади. Це повне дотримання демократичних цінностей і уникнення будь-яких проявів ерозії демократії в нашої державі. Це про дієву демократію і багатопартійний плюралізм, в тому числі у Верховній Раді. Це про боротьбу з корупцією. Це про відсутність темників і свободу ЗМІ", – наголосив Порошенко.

Джерело матеріала
loader
loader