Шашлик на мінеральній воді: класичний рецепт м'якого та соковитого м'яса
Шашлик на мінеральній воді: класичний рецепт м'якого та соковитого м'яса

Шашлик на мінеральній воді: класичний рецепт м'якого та соковитого м'яса

Рецепт шашлику маринованого на мінеральній воді

Якщо хочете прославитись як майстер приготування шашлику, пропонуємо приготувати шашлик на мінеральній воді. 

Це традиційний рецепт, у якому немає нічого зайвого, лише ідеальне співвідношення смаку, соковитості та м'якості м'яса.

 Це дуже здоровий рецепт приготування без додавання кетчупу, майонезу тощо, лише мінералка «для м'якості». А отримаєте смак натурального м'яса без прикрас. 

Інгредієнти для приготування шашлику:

  • Свинина (краще ошийок) - 2 кг.
  • Цибуля - 500 г.
  • Рафінована олія - 1 ст. л 
  • Приправа для шашлику - 1,5 ст. л,
  • Сіль, мелений чорний перець, зелень — на смак.
  • Часник - 5 зубків.
  • Газована мінеральна вода - 1 літр.

Рецепт приготування:

  • Свинину нарізати великими шматками.
  • Цибулю порізати кільцями й викласти на м'ясо.
  • Додати подрібнену зелень. Перед цим зелень, так само як і цибулю пом'яти руками, щоб вони дали сік.
  • Влити олію, додати всі спеції, покласти подрібнений часник. Ретельно все перемішати.
  • Залити підготовлене м'ясо мінералкою і залишити маринуватися на  1-1,5 години.
  • Шматочки м’яса нанизати на шампур, вкладаючи між ними кільця цибулі.
  • Смажити шашлик регулярно прокручуючи шампур над жаром вугіллям та час від часу поливати м’ясо зверху маринадом, у якому воно маринувалося. 

Джерело матеріала
loader
loader