Як подолати цукрову залежність: ознаки та методи боротьби
Як подолати цукрову залежність: ознаки та методи боротьби

Як подолати цукрову залежність: ознаки та методи боротьби

Десерти та солодощі викликають сильну залежність та крім свого чудового смаку, не приносять організму достатньо користі та поживних речовин. Залежність від цукру є достатньо поширеною проблемою, з якою важко боротися і яка може призвести до різних проблем зі здоров’ям, починаючи від ожиріння та закінчуючи цукровим діабетом.

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує вживати до 5-10 чайних ложок цукру, що може міститись в різних продуктах та напоях, які ви вживатимете за добу. Як зрозуміти, що у вас є залежність та які її симптоми, дізнавшись в OBOZ.UA.

Вуглеводи

Вуглеводи, а особливо рафіновані, варто повністю прибрати з раціону. Щоб це зробити, треба відмовитись від піци, білого рису та сухих сніданків, замінивши їх на коричневий рис, зелені овочі та картоплю.

Здуття після їжі

Для здуття є багато причин, однак такий процес в організмі зазвичай трапляється внаслідок бродіння цукру. Надмірна кількість цукру порушує баланс травної системи та призводить до утворення шкідливих бактерій у кишківнику, що веде до здуття живота.

Постійне відчуття голоду

Якщо напади голоду відчуваються кожні 2-3 години, то це свідчить про залежність від цукру. У таких випадках краще випити зелений чай та з’їсти горіхи, такі як мигдаль, щоб вгамувати голод.

РанішеOBOZ.UA опублікував інформацію, про 7 напоїв, які позбавляють від тяги до солодкого.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader