Чому важливо снідати: як це впливає на скидання зайвої ваги
Чому важливо снідати: як це впливає на скидання зайвої ваги

Чому важливо снідати: як це впливає на скидання зайвої ваги

Всупереч поширеній думці, пропуск сніданку не приносить жодної користі вашому організму. За словами Eatthis, масштабне дослідження, опубліковане в "Журналі харчування", показало, що прийняття ситного сніданку як основи здорового харчування може призвести до зниження індексу маси тіла порівняно з тими, хто його пропускає.

В іншому дослідженні, проведеному Лабораторією харчових продуктів і брендів Корнельського університету, було виявлено, що приблизно 97% опитаних струнких людей зізналися, що регулярно снідають. Високий відсоток струнких людей, які снідають, збігається з результатами попередніх досліджень.

Однак час сніданку так само важливий, як і його вміст. Бажано снідати протягом тридцяти хвилин після пробудження. Така практика поповнює і заряджає енергією організм після нічного сну, дозволяючи йому оптимально функціонувати протягом дня.

Запізнення зі сніданком може призвести до відчуття голоду, через що організм переходить у стан сповільненого спалювання калорій і зниженого метаболізму. Щоб допомогти організму ефективно спалювати калорії, життєво важливо постійно поповнювати його запаси.

Коли справа доходить до вибору сніданку, важливо уникати рафінованих вуглеводів, насичених жирів і продуктів з високим вмістом цукру. Натомість віддавайте перевагу цільним продуктам, багатим на білок, клітковину, низький вміст шкідливих жирів і низьку калорійність.

Раніше OBOZ.UA розповів, чому не можна робити нічні перекуси.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader