Кабмін дозволив дистанційну постановку на військовий облік для українців за кордоном
Кабмін дозволив дистанційну постановку на військовий облік для українців за кордоном

Кабмін дозволив дистанційну постановку на військовий облік для українців за кордоном

Уряд на своєму засіданні у п'ятницю, 7 червня, скасував ухвалу, яка змушувала українців, які проживають за кордоном, повернутися в Україну, щоб стати на військовий облік. Тепер постановка на облік для таких громадян буде можлива дистанційно. Про це пише прес-служба Міноборони України.

-Кабінет Міністрів України ухвалив важливі зміни до постанов, що регулюють військовий облік та мобілізацію. Дозволено постановку на військовий облік через закордонні дипломатичні установи для осіб, які перебувають за межами України понад три місяці. Також відсутні вимоги особистої присутності у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, розповіли у оборонному відомстві.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, також цим рішенням із переліку документів, що підтверджують право на відстрочку від призову на військову службу з мобілізації, виключено вимогу про надання висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я щодо необхідності постійного догляду для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Нові правила набирають чинності з дня опублікування та мають зробити систему військового обліку більш ефективною та доступною, додали у Міноборони.

  • 6 червня заступник голови комітету з прав людини Руслан Горбенко заявив, що потреба України у мобілізації у 2024 році становить 110 тисяч осіб.
  • 18 травня, в день набрання чинності новим законом про мобілізацію, Міноборони запустив мобільний додаток "Резерв+" для оновлення військово-облікових даних онлайн. Це потрібно зробити протягом двох місяців. "Резерв+" є одним із способів оновлення даних, також це можна зробити через ЦНАП та ТЦК.
  • 5 червня у Міноборони заявили, що військовозобов'язані можуть бути повторно доставлені до ТЦК з метою оновлення даних, навіть якщо вони вже це зробили через додаток "Резерв+". Але кожну конкретну ситуацію слід розглядати окремо, і в майбутньому це може бути вирішено.
Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader
loader