Видавали себе за Порошенка: глава МЗС Британії Кемерон став жертвою пранкерів
Видавали себе за Порошенка: глава МЗС Британії Кемерон став жертвою пранкерів

Видавали себе за Порошенка: глава МЗС Британії Кемерон став жертвою пранкерів

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон став жертвою пранкерів, які видавали себе за колишнього президента України Петра Порошенка.

Як передає "Хвиля", про це пише The Times.

Так, Кемерон обмінявся повідомленнями та провів відеодзвінок із самозванцем. Однак у Міністерстві закордонних справ заявили, що у глави МЗС швидко виникли "підозри", коли його почали розпитувати про контактні дані інших людей.

"Відбувся обмін кількома текстовими повідомленнями, після чого відбувся короткий відеодзвінок між міністром закордонних справ та людиною, яка зображала з себе Петра Порошенка, колишнього президента України... Хоча відеодзвінок, очевидно, здавався таким, що відбувається з Порошенком, після розмови у міністра закордонних справ виникли підозри", - йдеться у заяві відомства.

Розмова відбулася "в останні дні". При цьому відомство заявило, що оприлюднило подробиці розмови через побоювання, що їм можуть "маніпулювати".

"Маніпуляції в інформаційному середовищі стають все більш поширеними. На жаль, міністр закордонних справ вважає важливим привернути увагу до такої поведінки і посилити зусилля щодо протидії використанню дезінформації", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Петро Порошенко був президентом України з 2014 до 2019 року. Під час перебування на посаді прем'єр-міністра Девід Кемерон неодноразово мав справу з українським лідером, зокрема, зустрічався з ним на міжнародних самітах.

Нагадаємо, Байден зробив важливу заяву щодо України.

Теги за темою
Петро Порошенко
Джерело матеріала
loader
loader