Хрусткі биті огірки з цибулею та зеленню: можна їсти через 30 хвилин
Хрусткі биті огірки з цибулею та зеленню: можна їсти через 30 хвилин

Хрусткі биті огірки з цибулею та зеленню: можна їсти через 30 хвилин

Биті огірки – це популярна овочева закуска. Огірки потрібно перед маринуванням трохи придавити ножем. Всього за 30 хвилин смаки чудово поєднаються, і страва буде готова.

Ідея приготування битих огірків опублікована на сторінці дієтологині Тетяни Ярмошук (dietolog.t yarmoshuk) в Instagram. оцет потрібно використати саме яблучий.

Хрусткі биті огірки з цибулею та зеленню: можна їсти через 30 хвилин

Інгредієнти:

  • огірки – 7-10 шт.
  • фіолетова цибуля – 1/4 - тоненько шинкуємо
  • свіжий часник – кілька зубчиків (нарізати дрібними кубиками)
  • зелень (у мене кінза) – дрібно нарізати
  • оливкова олія – 1 ст.л.
  • теріякі соус – 1 ст.л. (який у мене сьогодні покажу у сторіз)
  • яблучний оцет – 1 ч.л. ( також покажу у сторіз)
  • лавровий листочок – 2 шт.
  • сіль/перець

Спосіб приготування:

Хрусткі биті огірки з цибулею та зеленню: можна їсти через 30 хвилин

1. Огірки за бажанням почистити

2. Нарізати на 3 частини.

3. Покласти на кожну з них ніж і натиснути зверху, щоб огірок примнувся.

Хрусткі биті огірки з цибулею та зеленню: можна їсти через 30 хвилин

4. Далі покласти шарами в банку: шар огірків - шар всіх інших інгредієнтів - сіль/ перець. І так по колу до кінця.

5. Вкінці залити у банку олію, теріякі соус та яблучний оцет.

Хрусткі биті огірки з цибулею та зеленню: можна їсти через 30 хвилин

6. Закрити банку і добре потрусити її.

7. Якщо огірки були чищені – на цьому етапі їх вже можна подавати до столу, якщо ні – поставити в холодильник на 30 хвилин.

Хрусткі биті огірки з цибулею та зеленню: можна їсти через 30 хвилин

8. Перед подачею потрусити банку, щоб огірки були в соусі.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Малосольні огірки з соєвим соусом
  • Гострі квашені огірки з часником
  • Мариновані огірки з кетчупом
Джерело матеріала
loader
loader