Биті огірки – це популярна овочева закуска. Огірки потрібно перед маринуванням трохи придавити ножем. Всього за 30 хвилин смаки чудово поєднаються, і страва буде готова.
Ідея приготування битих огірків опублікована на сторінці дієтологині Тетяни Ярмошук (dietolog.t yarmoshuk) в Instagram. оцет потрібно використати саме яблучий.
Інгредієнти:
- огірки – 7-10 шт.
- фіолетова цибуля – 1/4 - тоненько шинкуємо
- свіжий часник – кілька зубчиків (нарізати дрібними кубиками)
- зелень (у мене кінза) – дрібно нарізати
- оливкова олія – 1 ст.л.
- теріякі соус – 1 ст.л. (який у мене сьогодні покажу у сторіз)
- яблучний оцет – 1 ч.л. ( також покажу у сторіз)
- лавровий листочок – 2 шт.
- сіль/перець
Спосіб приготування:
1. Огірки за бажанням почистити
2. Нарізати на 3 частини.
3. Покласти на кожну з них ніж і натиснути зверху, щоб огірок примнувся.
4. Далі покласти шарами в банку: шар огірків - шар всіх інших інгредієнтів - сіль/ перець. І так по колу до кінця.
5. Вкінці залити у банку олію, теріякі соус та яблучний оцет.
6. Закрити банку і добре потрусити її.
7. Якщо огірки були чищені – на цьому етапі їх вже можна подавати до столу, якщо ні – поставити в холодильник на 30 хвилин.
8. Перед подачею потрусити банку, щоб огірки були в соусі.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні огірки з соєвим соусом
- Гострі квашені огірки з часником
- Мариновані огірки з кетчупом