Торт "Пташине молоко" – це поєднання бісквіту, білків та шоколадної глазурі. Десерт виходить дуже ніжним та повітряним. Особливо подобається дітям.
Ідея приготування торту "Пташине молоко" опублікована на сторінці фудблогерки Іванни з ніком ivanka.family в Instagram. Щоб бісквіт вийшов пухким, його потрібно готувати на кефірі.
Інгредієнти для бісквіту:
- жовток – 3 шт.
- цукор – 150 г
- кефір – 250 мл
- олія – 80 мл.
- борошно – 200 г
- сода – 1/2 ч.л.
- какао – 3 ст.л.
Інгредієнти для білкового шару:
- білки – 5 шт.
- цукор – 150 грам
Інгредієнти для глазурі:
- какао – 2 ст.л.
- цукор – 3 ст.л.
- сметана – 3 ст.л.
- вершкове масло – 50 грам
Спосіб приготування:
1. До жовтків додати цукор кефір , олію, соду і ретельно це все перемішати.
2. Далі просіяти борошно з какао.
3. Замішуємо однорідне тісто.
4. Тісто вилити у форму, застелену пергаментним папером.
5. Відправити у духовку і випікати за температури 180 градусів орієнтовно 20-30 хвилин до сухої палички.
6. Тим часом білки збити з цукром до пухких піків.
7. Коли бісквіт спечеться – серединку трошки притиснути для того, щоб бісквіт мав рівну шапочку.
8. На нього викласти збиті білки і відправити знову у духовку за температури 150 градусів на 10 хвилин. Режим духовки – верх.
9. Для глазурі у каструлю додати сметану, какао, цукор.
10. Поставити на вогонь і помішувати до однорідної маси.
11. В кінці додати масло і перемішати.
12. Поверх білкового шару полити глазур та розподілити її по всій площині.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Лафутіні з вишнями
- Пиріг з вишнями та горіхами
- Вареники з вишнями на парі