Переможниця та суддя шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська запропонувала зробити смачні та несолодкі оладки, які відмінно підходять для сніданку та можуть замінити перекушування.
Інгредієнти:
Для морквяних оладок:
- 1 велика морква
- Зелень (кріп, петрушка) – до смаку
- 1 яйце
- Олія для смаження
Для соусу дзадзіки:
- 1/2 чашки грецького йогурту
- 1/2 огірка, дрібно нарізаного
- 1 столова ложка свіжого соку лимона
- 1 столова ложка дрібно нарізаної зелені (кріп, м'ята, петрушка)
- 1 столова ложка каперсів (за бажанням)
- 1 чайна ложка меленого кмину
- Сіль та перець за смаком
Приготування морквяних оладок:
Очистіть моркву та натріть її на дрібній тертці. Наріжте зелень, радить "Мастер Шеф" Мартиновська. У великій мисці змішайте терту моркву, нарізану зелень та яйце до утворення однорідної маси. Розігрійте сковороду на середньому вогні та додайте трохи олії.
"Мастер Шеф" Мартиновська розповідає, формуйте оладки з отриманої маси та обсмажуйте їх на сковороді з обох боків до золотистого кольору та готовності всередині. Після смаження викладіть оладки на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
У невеликій мисці змішайте грецький йогурт, дрібно нарізаний огірок, свіжий сік лимона, дрібно нарізану зелень, каперси і мелений кмин. Приправте соус сіллю та перцем до смаку, додає "Мастер Шеф" Мартиновська.
Останні новини України: