Алла Мазур викрила схему, як українців обкрадають на рейсі міжнародного залізничного сполучення
Алла Мазур викрила схему, як українців обкрадають на рейсі міжнародного залізничного сполучення

Алла Мазур викрила схему, як українців обкрадають на рейсі міжнародного залізничного сполучення

Ведуча розповіла про шахрайську схему.

Авторка і ведуча інформаційно-аналітичної програми "ТСН. Тиждень" Алла Мазур стала свідком, як на рейсі міжнародного сполучення невідомі люди в уніформі вимагали в українських пасажирів заплатити за квиток вдруге.

Детальніше про шахрайську схему, а також про реакцію керівництва Укрзалізниці – Алла Мазур розповіла у своєму блозі на YouTube-сторінці "ТСН. Тижня".

Аби перетнути кордон Україна-Угорщина українцями потрібно докласти неабияких зусиль при купівлі квитків. Річ у тім, що аби дістатись, наприклад, до Відня, необхідно стежити за початком продажу квитків на, всього лише, два причіпних вагони і зробити це, часом, зовсім не легко.

"Купити електронний квиток у ці два причіпні вагони на конкретне прізвище – це досі цілий квест, бо хоч як Укрзалізниця рекламує свій електронний не корупційний продаж, більшість квитків, чомусь, знову опиняються в руках перекупників, які потім готові вам продати, правда, вдвічі дорожче", – розповідає Алла Мазур.

Під час перетину кордону Австрія-Угорщина телеведуча стала свідком неприємного інциденту. Як виявилося, на кордоні у потяг заходять невідомі люди, часто не представившись, вимагають показати саме роздруковані квитки, а коли пасажири показують електронні варіанти, то заявляють, що вони недійсні і вимагають придбати нові. 

"При перетині кордону, у вагон заходять, як вони самі себе називають, "керовніки" і починають перевіряти квитки знову. Якщо людина раптом забула роздрукувати свій електронний квиток – вимагають купити його повторно у них за аж 80 євро. Якщо відмовляєшся – погрожують викликати поліцію. Ця практика триває вже майже рік і угорська поліція, схоже, з цього також має зиск", – ділиться ведуча.

Алла Мазур каже, що ці "ділки" точно знають, що неправі у даній ситуації, оскільки тільки-но бачать опір – одразу відступають.

"Висновок перший: роздруковуйте свої електронні квитки, куди б ви не їхали. Висновок другий: не мовчіть. Якщо ці люди зникають так швидко –  явно тут справа "не чиста", – підсумовує Мазур.

Також ведуча подякувала УЗ та її працівникам, які від 24 лютого 2022 року їздять в найгарячіші точки України, але зазначила, що не розуміє, чому і їх, і пасажирів можуть отак принижувати на міжнародних залізничних рейсах. На жаль, отримати офіційну відповідь від представників УЗ не вдалося, тож ведуча сподівається надати розголосу цій ситуації через свої соцмережі і все ж таки отримати коментарі щодо ситуації, яка виникла.

Дивіться інформаційно-аналітичну програму "ТСН.Тиждень" о 20:00 на 1+1 Марафон і на власній сторінці програми в YouTube.

Джерело матеріала
loader
loader