В’ялені томати – це дуже цікава та легка у приготуванні консервація, що додасть будь-якій страві нового, цікавого смаку.
Як правильно приготувати в’ялені томати в Instagram розповів шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво. Він також детально описав процес консервації, завдяки якому страва залишатиметься свіжою протягом тривалого часу.
Інгредієнти
- Помідори чері
- Сухий часник
- Чебрець або інші ароматні трави
- Олія
- Часник свіжий
- Сіль
Інгредієнти для заливки
- Олія
- Кінза або інша зелень
- Свіжий часник
- Сіль
- Сухий часник
1. Помідори розрізати навпіл та викласти на деко, застелене фольгою, тісненько один до одного.
2. Часник почистити, порізати на слайси та долати до помідор. Посипати ароматними травами, сухим часником, сіллю та полити олією.
3. Сушити протягом 9 годин при температурі 100° на режимі верх / низ без конвекції. Періодично відкриваючи дверцята духовки, щоб вийшов конденсат.
4. В банку викладаємо подрібнену зелень, часник та сіль. Складаємо готові томати, додаємо спеції та заливаємо олією.
5. Відправляємо в холодильник на декілька годин.
На OBOZ.UA є й інші рецепти приготування в’ялених помідорів:
- На зиму
- По-провансальски
- По-італійськи